Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Met deze tips krijg je je barbecue in no time weer brandschoon

barbecue-schoonmaken.jpg

Een barbecue is heerlijk, maar de grill schoonmaken kan een crime zijn. Aangekoekt vet, verbrande resten: de barbecue schoonmaken kan een hardnekkig karweitje zijn. Bovendien heb je er op een gezellig avondje barbecuen vast ook geen zin in.

Gelukkig zijn er een paar handige tips om het je makkelijker te maken.

Barbecue schoonmaken? Met deze X tips wordt dat een makkie 

Vuiniszak en Biotex

Steek het rooster in een waterdichte (vuilnis)zak. Vul de zak met kokend water en doe er wat Biotex bij. Laat de zak vervolgens een nachtje liggen. De volgende dag kun je het rooster waarschijnlijk met een paar borstelvegen afnemen.

Rauwe ui

Zet de barbecue aan. Wanneer je het rooster opwarmt en er vervolgens met de helft van een rauwe ui overheen wrijft, kun je de aanbakresten makkelijk verwijderen.

Citroen en aluminiumfolie

Vis op de barbecue gegrild? Achtergebleven visresten kunnen snel gaan stinken. Wrijf je rooster daarom meteen na het grillen schoon met een halve citroen of met een prop (gebruikte) aluminiumfolie. Zo zijn de visrestjes in een mum van tijd verdwenen.

Oude krant

Wikkel je barbecuerooster in een oude, vochtige krant en laat het een nachtje staan. De volgende dag zul je merken dat de meeste resten aan de krant zijn blijven plakken. De rest kun je makkelijk schoonmaken met een staalborstel.

Bier

Heb je een barbecuefeestje gehad en zijn er nog wat halfvolle blikjes bier achtergebleven? Houd je barbecuerooster warm en giet er vervolgens wat bier over. Wanneer het rooster iets is afgekoeld kun je het makkelijk met een keukenpapiertje afnemen.

Gras

Dé ideale tip voor de luie barbecueër. Laat het rooster na het barbecueën even afkoelen en leg hem vervolgens in het gras. De combinatie van dauw en gras zou er volgens kenners voor zorgen dat het rooster er weer snel pico bello uitziet.

Bron | HLN, AD
Beeld | Getty

Margriet Extra 5 zomer vakantie

In de zomer wil je maar één ding: achterover leunen met een koud drankje en een tijdschrift, een mooi verhaal of een leuke puzzel. In de nieuwe Margriet extra: Vakantie! vind je het allemaal in één grote zomerspecial (alleen het drankje moet je zelf even regelen). Bestel Margriet extra: Vakantie! nu online of haal ‘m in de winkel.

Ook interessant