Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zo krijg je de baklucht van oliebollen uit je huis

baklucht-van-oliebollen-uit-huis.jpg

Oliebollen zijn natuurlijk onlosmakelijk aan oud en nieuw verbonden. Ga je ze dit jaar zelf bakken? Dan hebben we een paar handige tips om ervoor te zorgen dat je huis niet naar de oliebollenkraam om de hoek gaat ruiken. Van wattenschijfjes tot azijn: zo krijg je de baklucht van oliebollen weer uit huis. 

Baklucht van oliebollen voorkomen 

Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen, dus wil je de baklucht van oliebollen door het hele huis voor zijn? Zet dan altijd een raam of deur open voordat je gaat beginnen. Doordat de vette lucht direct naar buiten kan ontsnappen voorkom je dat het nog uren de tijd krijgt om zich door het huis te verspreiden en bijvoorbeeld in de gordijnen te trekken. 

De kracht van de afzuigkap

Het is misschien een open deur, maar vergeet ook de afzuigkap niet te gebruiken. Dit zorgt dat het vocht, het vet en de geur worden afgevoerd, in plaats van door het huis te zweven. 

Lees ook: Van kerststollen tot oliebollen: zó maak je deze feestdagen-lekkernijen gezonder

Wattenschijfjes met vanille 

Om de baklucht van oliebollen zoveel mogelijk te verdrijven kun je ook gebruik maken van een lekkere andere geur die dominanter is en de vette geur maskeert. Bijvoorbeeld met vanille-extract. Doordrenk een paar wattenschijfjes met vanille-extract en leg deze op een bordje in de keuken. Dit kun je het beste doen voordat je met het bakken van je oliebollen begint, zodat je keuken alvast omringt is door de vanillegeur. 

Een pannetje met azijn 

Als laatste kun je ook azijn als redmiddel gebruiken. Azijn helpt namelijk heel goed om vieze luchtjes in huis weg te krijgen. Zet een pannetje met een laagje azijn op het vuur tot het bijna kookt en zet vervolgens het vuur laag. Terwijl het pannetje azijn nog op het lage vuur staat kun je je oliebollen bakken. Zet pas als je klaar bent het vuur van beide pannen weer uit. Als je naast de baklucht van de oliebollen ook geen fan bent van de geur van azijn door het huis, dan kun je je pannetje bijvoorbeeld ook vullen met water en een paar kaneelstokjes. Ook dit zal de vette geur verdrijven én voor een lekkere kaneelgeur in huis zorgen.  

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Roomed
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant