Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Zó maak je met een vaatwastablet de badkamer schoon

zo-kun-je-met-een-vaatwastablet-de-badkamer-schoonmaken.jpg

Het schoonmaken van de badkamer is best een klusje. Het kan namelijk behoorlijk wat werk kosten om de douche weer spic en span te krijgen. Dit kan gelukkig een stuk gemakkelijker door het gebruik van een vaatwastablet.

Het klinkt misschien opvallend, maar als je een vaatwastablet gebruikt heb je in een mum van tijd heb je een glanzend resultaat bij het schoonmaken van je badkamer.

Badkamer schoonmaken

Niets is frustrerender dan na het schoonmaken niet beloond worden met een glanzende badkamer. Er lijken altijd wel zeep- en kalkresten achter te blijven op bijvoorbeeld de glazen douchewand of in het douchegordijn. Deze plekken in de badkamer kun je het beste schoonmake door een vaatwastablet te gebruiken.

Lees ook: Déze 5 dingen kun je beter nooit in de douche bewaren

Eenvoudige truc met vaatwastablet

Met een eenvoudige truc krijg je het vervelende vuil van het douchegordijn en douchedeuren weg. De tip komt van een moeder in Australië die twee veelvoorkomende producten heeft gecombineerd om haar eigen geweldige schoonmaakmethode te ontwikkelen. Het enige wat je nodig hebt is een witte wonderspons (Magic Eraser – te koop bij Action) én een vaatwastablet. Hol de wonderspons uit en stop de vaatwastablet hierin zodat hij precies past. Deze zelfgemaakte reinigingsspons maak je vervolgens vochtig en met roterende bewegingen wrijf je over de glazen douchewand of het douchegordijn. Daarna spoel je af met warm water en je hebt een stralende badkamer.

Handschoenen

Omdat een vaatwastablet krachtiger is dan je denkt, wordt het aangeraden om handschoenen te dragen om je handen te beschermen wanneer je de badkamer hiermee wilt schoonmaken. De creatieve moeder uit Australië deelde haar hack in een Facebookgroep en veel vrouwen besloten het zelf te proberen. Ook zij kenden een groot succes met deze krachtige reinigingscombinatie. Ook bij ovendeuren kun je deze handige hack gebruiken!

Bron | Tipsenweetjes.nl
Beeld |iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant