Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Deze apps maken het verdelen van huishoudelijke taken veel makkelijker

apps-huishoudelijke-taken-verdelen.jpg

Niet meer van deze tijd, maar nog steeds de keiharde waarheid: vrouwen doen nog altijd meer in het huishouden dan mannen. Dat blijkt uit onderzoek van de European Institute for Gender Equality. Het Belgische vrouwennetwerk Markant vzw en de Katholieke Universiteit Leuven deden nader onderzoek en kwamen tot de conclusie dat vrouwen meer doen omdat ze taken niet uit handen durven geven. Herkenbaar?

Wij vrouwen rennen van hot naar her, doen boodschappen terwijl we in gedachten al bezig zijn met onze work-out van vanavond en denken tijdens het stofzuigen na over wie de kinderen van school haalt. Druk, druk, druk dus. Tijd om los te laten en die mannen uit hun luie stoel te trekken. Daarmee verdeel je niet alleen de huishoudelijke taken beter, maar houd je ook meer tijd over voor jezelf – wat onder meer je stressniveau ten goede zal komen. Vind je het lastig om dingen uit handen te geven? Deze apps helpen je een handje.

  1. Chorma
    Maak jij graag checklists? Dan is deze app echt iets voor jou. Je kunt de huishoudelijke taken gemakkelijk op een rijtje zetten én delen met het hele gezin. Leuk en motiverend (vooral voor kinderen): er hangt een wedstrijdelement aan, want zodra je een taak hebt volbracht, krijg je een aantal punten. Chorma is een gratis app die verkrijgbaar is in iTunes. Geen iPhone? Chore Checklist is een vergelijkbare app voor Android-gebruikers.
  2. Huishoudtips
    Hoe graag je ook wat van die huishoudelijke taken uit handen zou willen geven, soms kunnen er toch redenen zijn om het níet te doen. Waarom zou je bijvoorbeeld je man de was laten ophangen als je van tevoren al weet dat hij het in jouw ogen niet netjes doet? En durf je hem niet de was te laten doen als je weet dat je favoriete, nieuwe blouse in de wasmand ligt? Raad hem de app Huishoudtips aan, waarin bijvoorbeeld gemakkelijk te vinden is op hoeveel graden je een spijkerbroek moet wassen. Ook handig voor jezelf. Deze app is te downloaden in de iTunes store. Voor handige tips kun je bovendien terecht op Omaweetraad.nl.
  3. Cozi
    Deze app bevat niet alleen een gedeelde agenda, je kunt er ook handige boodschappenlijstjes in maken. Ook die kun je delen, zodat je man kan zien wat er nog moet worden gekocht voor het avondeten. Dan is het alleen nog een kwestie van hopen dat-ie ook écht naar de supermarkt gaat. Cozi is beschikbaar voor iPhone-, Android– én Windows-gebruikers. Geen excuses dat je niet mee kunt doen, dus!

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Dokter Rutger over het belang van vitamine D.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op Margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant