Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meest Gelezen Tips & Tricks

Dit is de reden dat je een prop aluminiumfolie in je vaatwasser moet stoppen

aluminiumfolie-in-de-vaatwasser.jpg

Komt jouw vuile vaat niet altijd schoon uit de vaatwasser? Dan is het tijd om de rol aluminiumfolie erbij te pakken. Als we TikTok mogen geloven is een simpel propje aluminiumfolie namelijk dé lifehack om nog meer uit je vaatwasser te halen. We leggen je uit hoe dit werkt. 

Glanzende lepels en roestvrije messen? Gebruik aluminiumfolie. 

Aluminiumfolie in de vaatwasser

Dat aluminiumfolie hartstikke handig is in de keuken en dat je eigenlijk altijd een rolletje in huis zou moeten hebben, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Maar dat je aluminiumfolie ook in de vaatwasser kunt gebruiken, dat is waarschijnlijk wel nieuwe informatie. Door hier een balletje van te maken zou je vaat voortaan een stuk schoner uit het apparaat komen. Vooral voor de messen, vorken en lepels zou het wonderen doen, omdat het ze streepvrij maakt. Op TikTok deelt de Australische Caroline Mccauley de simpele tip. Het enige dat je hoeft te doen? Een of meerdere balletje(s) maken van een stuk aluminiumfolie en deze aan het bestekrek in de vaatwasser toevoegen. De machine doet de rest. 

@carolina.mccauley

🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ ##kitchenhacks ##homehacks ##dailyhacks ##cleaningmotivation ##hometips

♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

De werking 

Je zou misschien verwachten dat de bal aluminiumfolie vooral een scrub-effect heeft, maar dat doet het niet. De kracht zit ‘m in het materiaal van het folie en de ingrediënten van een vaatwastablet, waardoor er een bepaalde chemisch reactie ontstaat. Hierdoor wordt je vaat blinkend schoon. 

Lees ook: Welke kant van aluminiumfolie hoor je nu eigenlijk te gebruiken?

Roestvrij 

Het aluminiumfolie zorgt er niet alleen voor dat je bestek schoner wordt, maar het zorgt er ook voor dat er geen roest op komt. Je kunt in plaats van een propje aluminiumfolie in de vaatwasser, het bestek ook eens in de zoveel tijd apart een opfrisbeurt geven en roestvrij maken. Dat doe je door je bestek in een bak met heet water te leggen met wat soda en wederom een prop aluminiumfolie. Laat dit een tijdje inweken en maak het bestek daarna schoon met een afwasborstel. 

Bron | Tips en Weetjes, TikTok, Flaironline
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant