Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Maak déze fout niet tijdens het afstoffen van meubels

maak-deze-fout-niet-tijdens-het-afstoffen-van-meubels.jpg

Zonder er te veel bij na te denken, pak je voor het afstoffen van je meubels waarschijnlijk gewoon een droge stofdoek. Maar wist je eigenlijk dat je door dit te doen niet één, maar twee fouten maakt? Abe Navas, directeur van een groot schoonmaakbedrijf in Amerika, legt uit hoe het zit.

Je wilt natuurlijk niet je meubels verpesten…

Droge doek

Gebruik jij een natte of een droge doek om af te stoffen? Als je een droge doek gebruikt, ben je helaas niet goed bezig. Een droge doek neemt het stof namelijk niet op, maar verspreidt het alleen maar. Stof is een opeenhoping van kleine deeltjes op een oppervlak, dus het vegen met een droge doek zal ervoor zorgen dat het stof in de lucht vliegt. Je maakt daardoor minder effectief schoon, omdat het vuil dus niet op de doek blijft zitten maar op de vloer of in de lucht terecht komt.

Schade

Op lange termijn kan het afstoffen met een droge doek zelfs schade aan je meubels veroorzaken. Navas vergelijkt dit met het wassen van je gezicht met een droge doek; dat voelt net als schuurpapier. Op het oppervlak van je meubels heeft dit hetzelfde effect: het zal krassen maken en de afwerking verpesten. Gebruik daarom alleen een droge doek als je al iets gemorst hebt en gebruik een schoonmaakmiddel op waterbasis.

Lees ook
Zó maak je met een vaatwastablet de badkamer schoon

Beste manier afstoffen

Die oude vertrouwde droge stofdoek kun je dus beter achterwege laten. Gelukkig zijn er genoeg andere effectieve manieren om meubels en andere oppervlakken te beschermen. Heb je weinig tijd en wil je snel even wat afstoffen? Gebruik dan middelen die je al in huis hebt staan zoals een vochtige microvezeldoek om zo de losse deeltjes op te vangen. Probeer wel altijd eerst te stofzuigen en daarna pas af te stoffen. Doordat je rondloopt met de stofzuiger dwarrelt het stof zo weer op de meubels, waardoor je eigenlijk meteen weer opnieuw kunt beginnen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Kitchn
Beeld | iStock

Ook interessant