Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Achterkant van je oorbel kwijt? Met dit trucje vind je ‘m terug

achterkant-oorbel-kwijt-margriet.jpg

Ook jij raakt vast weleens de achterkant van je oorbel kwijt. Na een lange speurtocht door het hele huis geef je de moed maar op. Maar met dit handige trucje hoeft het geen speld in een hooiberg te zijn, en vind je ‘m voortaan makkelijk weer terug. 

Dit trucje werkt ook voor allerlei andere kleine spulletjes die je met geen mogelijkheid terug lijkt te kunnen vinden. 

De achterkant van je oorbel terugvinden

Als je de achterkant van je oorbel kwijt bent hoef je voortaan niet verder te zoeken dan de sokkenlade. Het enige wat je voor dit trucje namelijk nodig hebt zijn een stofzuiger en een panty of pantykousje. Steek de stofzuigerslang in je panty en zorg dat de voetkant hiervan goed over de zuigermond gespannen staat. Je kunt dit eventueel ook nog met een elastiekje vastbinden. Vervolgens even stofzuigen rondom de bank, tafel of door je harige tapijt en waarschijnlijk heb je binnen een paar tellen de verloren achterkant van je oorbel weer te pakken. Of alle andere kleine voorwerpen die je kwijt bent. En doordat de panty voor de stofzuigermond zit, hoef je vervolgens niet de hele stofzuigerzak door te spitten. 

De gumtruc

Mocht je de achterkant van je oorbel kwijt zijn geraakt in een openbare ruimte, of heeft ook de stofzuiger-en-panty-truc je niet geholpen? Dan is er nog een plan B, namelijk de gumtruc. Hiervoor heb je een losse gum of de gum aan de achterkant van een potlood nodig. Snij met een mesje een stukje van de gum af en vervolgens kun je hier je oorbel doorheen steken. Zo blijft je oorbel de hele dag goed zitten.  

Lees ook
Zo kun je je oorbellen het beste schoonmaken (en zo vaak moet het)

Zo raak je de achterkantjes nooit meer kwijt 

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus wil je dit hele probleem voor zijn? Dan is de oplossing vrij simpel. Wanneer je oorbellen koopt zit er tegen de achterkant vaak ook nog een los rubbertje aan. De meeste van ons gooien die weg, maar dat moet je dus voortaan niet meer doen. Door je oorbellen in te doen met naast het achterkantje ook nog het rubbertje kan de sluiting niet losraken. Hierdoor hoef je nooit meer een mooi paar oorbellen te verliezen. 

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!  

Bron | Roomed, ELLE, Mon Style
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant