Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Deze negen plekken worden vaak vergeten tijdens het stofzuigen

deze-negen-plekken-worden-vaak-vergeten-tijdens-het-stofzuigen.jpg

Stofzuigen is niet iedereens favoriete klusje in huis. Dat je tijdens je ronde over de vloer ook de bank, stoelen en de spinnenwebben in de hoeken van de kamer meepakt, dat is nog tot daar aan toe. Maar deze negen plekken worden vaak vergeten tijdens het stofzuigen, zelfs door de meest grondige stofzuigfanaten onder ons. 

Zo haal je voortaan echt alles uit je stofzuigbeurt. 

Vaak vergeten plekken tijdens het stofzuigen: kasten en lades

Plekken die vaak vergeten worden tijdens het stofzuigen zijn de kasten en lades. Bijvoorbeeld de keukenkastjes, kledingkast en de bodem van de schoenenkast. Met je schoenen haal je een hoop viezigheid in huis, dat maar wat graag op de bodem van je schoenenkast of -rek blijft liggen. Als je dan toch bezig bent, geef dan meteen deze plek een stofzuigbeurt. En ook je kledingkast vangt vaak een hoop stof. Tijd om de lades eens vaker te stofzuigen, en dat is meteen een mooi moment om weer eens grondig door je kleding heen te gaan en op te ruimen. Ook de lades in je keuken vangen veel stof en viezigheid, van de bestekla tot die rommellade: je kunt natuurlijk moeilijk spullen schoon houden als de lades zelf vies zijn. Vergeet niet om ook de bovenkant van de kasten mee te nemen.

Vensterbanken en kozijnen 

Ook de vensterbanken en kozijnen vangen veel stof, toch worden deze plekken vaak vergeten tijdens het stofzuigen. Zeker met huisdieren is dit een plek waar veel haren zich verzamelen. Je kunt je vensterbanken en kozijnen het beste schoonmaken met een borstel opzetstuk voor je stofzuiger, zodat je geen krassen maakt. 

Ventilatieroosters 

Ventilatieroosters trekken een hoop stof aan, daarom is het belangrijk om deze regelmatig even af te stoffen. Dit kun je makkelijk doen met een stofzuiger. Daardoor werken je lucht- en ventilatieroosters een stuk beter en heb je schonere lucht in huis. 

Gordijnen

Ook gordijnen worden vaak overgeslagen als het op schoonmaken aankomt. Je kunt ze eens in de zoveel tijd wassen, maar je kunt dit klusje ook iets langer uitstellen, door ze regelmatig tijdens het stofzuigen mee te nemen. 

Lees ook: 5 dingen die je beter niet kunt opzuigen met de stofzuiger

Boxen 

Heb je bij de televisie of computer losse boxen of speakers staan? Ook deze vangen veel stof en verdienen regelmatig een afstofbeurt. Wees wel voorzichtig, ze gaan een stuk langer mee als je ze van stof ontdoet, maar je kunt ze met de stofzuiger ook beschadigen. Zet je stofzuiger daarom op de rustigste stand en gebruik eventueel een opzetstukje. 

Koelkast

Ook je koelkast verdient regelmatig een een schoonmaakbeurt. Hiervoor kun je de stofzuiger pakken. Gebruik ‘m om de kiertjes van de koelkast uit te zuigen en ook de groentela en viezigheid op de planken mee te pakken. 

Matras 

Je matras is een feestje voor huisstofmijt. Door ‘m regelmatig te stofzuigen voorkom je dat je matras vol raakt met huidschilfers en andere viezigheid. Daarmee verminder je de huisstofmijt en het is daarnaast wel zo’n fris idee om in een écht schoon bed te liggen. 

Toestenbord

Eet jij vaak achter je laptop of computer? Dan is de kans groot dat je toetsenbord vol zit met kruimels en andere etensresten. Vaak wordt vergeten dit schoon te maken, terwijl je dit ook tijdens het stofzuigen kunt doen. Wees wel voorzichtig, want je wil je toetsenbord natuurlijk niet beschadigen. 

Bezem 

Ook een bezem en stoffer en blik zijn hartstikke handig om vuil op te ruimen. Toch wordt nog vaak vergeten om juist die weer schoon te maken. Neem dus tijdens het stofzuigen eens wat vaker de bezem en de stoffer onder handen. Anders veeg je je vloer eigenlijk weer vies.  

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Libelle.be, Tips & Weetjes
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant