Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

6 geniale hacks voor de keukenprinses

8-geniale-hacks-voor-de-keukenprinses.jpg

Sta je graag in de keuken om de lekkerste baksels uit de oven te toveren? Dan zijn deze hacks echt wat voor jou. Zo wordt bakken nóg leuker!

Tip 1.

Is tijdens het splitsen van een eitje een stukje schaal in het ei terechtgekomen? En lukt het je niet om dat er weer uit te vissen? Dip je vinger in een beetje water en vis met diezelfde vinger het stukje eierschaal uit het eiwit. Wedden dat het dit keer wél aan je vinger blijft plakken?

Tip 2.

Heb je koekjes gebakken, maar is de onderkant aangebrand? Zeker wanneer je koekjes met verschillende diktes de oven in schuift, is de kans groot dat de helft verbrandt terwijl de andere helft nog een paar minuten nodig heeft. De oplossing: haal de koekjes van het bakpapier, laat even afkoelen en haal ze dan langs een rasp. Zo rasp je met twee halen het zwartgeblakerde laagje er eenvoudig vanaf.

Tip 3.

Nog zo’n supertip: bewaar je koekjes in een pot? Gooi er een snee brood bij. Het ziet er een beetje raar uit, maar het zorgt ervoor dat de koekjes zacht blijven en niet uitdrogen. En dus gaan ze langer mee!

Tip 4.

Vereist je recept meerdere lepels honing? Door de lepel kort in te sprayen met bakspray, glijdt de honing zó van de lepel af en voorkom je een plakkerige kliederboel.

Tip 5.

Ontstaan er klonten in de basterdsuiker? Stop een paar marshmallows in de suikerpot. De suiker trekt het vocht uit de marshmallows waardoor klonten worden voorkomen.

Tip 6.

Ben je vergeten de boter op tijd uit de koelkast te halen? Een handig trucje om de boter razendsnel op kamertemperatuur te krijgen: vul een groot glas met heet water. Gooi het water direct weer uit het glas en zet het verwarmde glas ondersteboven op het schoteltje met boter. Even wachten en voilà, het mes glijdt er zo doorheen.

Nog véél meer slimme baktrucs

Ontdek deze en nog meer baktrucs in de video hieronder!

Bron | Blossom
Beeld | iStock

Ook handig om te weten

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant