Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

5x foodhacks die je altijd al hebt willen kennen

pomegranate.jpg

Soms hoor je een handige tip en vraag je je af waarom je dat trucje niet eerder kende. Wij geven je er hier vijf: zo wordt het nét even wat gemakkelijker in de keuken.

 1. Altijd verse basilicum
  Ook moeite om zo’n schattig basilicumplantje in de keuken in leven te houden? Dit is de truc om zo lang mogelijk van de lekkere blaadjes te genieten: geef het plantje niet van boven water, maar van onderaf. Dit kruid houdt van natte voeten en wil het liefst in een schaaltje staan waar geregeld water in wordt gegoten.
 2. Geen traan gelaten
  Dé tip voor wie uien wil snijden zonder huilen: verplaats je snijplank naar het fornuis en zet de afzuigkap aan.
 3. Trommelen maar
  Granaatappelpitten zijn mooi om mee te decoreren en geven een lekkere bite aan salades. Jammer dat het zo’n gedoe is om ze uit de granaatappel te krijgen. Hoewel… met dit trucje valt dat reuze mee. Snijd de granaatappel rondom voorzichtig in. Zorg dat je wel door de schil heen snijdt, maar dat de granaatappel nog niet doormidden is. Breek de vrucht vervolgens door en duw de schil een beetje naar buiten. Houd de granaatappel boven een kom en sla met een pollepel op de achterkant totdat alle pitjes eruit zijn gevallen.
 4. Perfecte plakjes
  Een champignon snijd je snel in gelijke plakjes met behulp van een eiersnijder.
 5. Plakvrij
  Vet, om plakkerige ingrediënten zoals honing, stroop of melasse af te meten, de maatbeker of lepel eerst in. De ingrediënten glijden dan zó de kom in. Dat voorkomt sticky fingers!

Tekst | Julie de Graaf
Foto | iStock

 

Lees ook

Bekijk ook:


Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant