Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

3x zó kun je een fles drank (of blikje) razendsnel ijskoud krijgen

drankjes.jpg

Sommige drankjes zijn gewoon het lekkerst wanneer ze ijskoud zijn, maar wat als je op het moment niks gekoeld hebt liggen? Met deze 3 tips kun je een fles drank of blikje bier toch nog razendsnel koud krijgen.

Simpel, maar wel doeltreffend:

1. Papiertje eromheen

Pak een stuk keukenpapier of toiletpapier en maak deze nat. Wikkel het papier vervolgens om de fles en zorg ervoor dat het goed blijft plakken. Leg de fles in de vriezer en laat het ongeveer een kwartiertje liggen. Als je daarna de fles er weer uithaalt zal deze heerlijk koud zijn!

2. Snufje zout

Raar, maar waar: zout helpt om het koelproces te versnellen. Dompel daarom een fles drank onder in ijs en strooi vervolgens wat zout over het geheel. Wacht vervolgens zo’n 10 minuutjes en de fles zal ijskoud aanvoelen! Zout water heeft namelijk een lager vriespunt dan zoet water, waardoor de temperatuur van het ijs onmiddellijk zakt.

3. Boren

Dit trucje is ideaal voor blikjes, al moet je er wel een beetje voor overweg kunnen met een boormachine. Het werk als volgt: boor een gat in de deksel van een thermosfles, schroef hier een bout in en maak deze vast aan de boor. Pak vervolgens het blikje erbij en doe een elastiek om de bovenrand. Schuif het blikje nu in de deksel. Door het elastiekje zal deze er niet uitglijden. Zet de boor aan en draai het blikje door een bak met ijs. Je drankje zal razendsnel gekoeld zijn door de wrijving die er ontstaat. Nog niet helemaal overtuigd? Deze video laat je zien hoe het moet:


Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Kiwify
Foto | iStock

Ook interessant