Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

3x handige manieren om een schuursponsje te gebruiken

Meestal doe je er de afwas mee, maar er zijn nog meer manieren om een schuursponsje te gebruiken. Aan deze drie slimme trucjes heb je misschien nog nooit gedacht. 

Met een beetje inventiviteit kom je een heel eind. Dat zie je maar weer eens in deze video.

Lastige vaas schoonmaken 

Je bloemen zijn uitgebloeid, dus die kunnen van tafel. Meteen maar even de vaas schoonmaken. Alleen kom je daar niet bij met afwasborstels of schuursponsje. Geen probleem: knip een sponsje doormidden, snijd er een gaatje in en doe een magneetje in het sponsje. Doe dit bij beide helften. Zorg wel dat je twee magneetjes hebben die elkaar aantrekken, anders werkt het trucje niet. Je doet nu gewoon een half sponsje in de vaas en maakt met het andere sponsje de buitenkant van de vaas schoon. Helemaal vanzelf doet het sponsje aan de binnenkant ook zijn schoonmaakwerk. Zo krijg je nét de laatste viezigheid eruit.

Supersnel nagellak verwijderen

Heb je geen zin om met watjes en nagellakremover in de weer te gaan omdat je een nieuw kleurtje op je nagels wilt? Wij vaak niet. Een handige oplossing is een potje met sponsmateriaal en remover, je kunt  dit in veel winkels kopen. Maar zelf maken gaat met hetzelfde gemak. Zoek een oud potje en maak dat goed schoon. Doe er vervolgens een paar sponsjes in, giet er wat remover bij en je kunt nagellak verwijderen in no time!

Weg met vieze zeepresten

Een stuk zeep op de wastafel zorgt altijd voor viezigheid en ziet er vaak niet fris uit. Je kunt er een houder onder leggen, maar deze moet je dan ook regelmatig schoon houden. De meest simpele tip: doe er een sponsje onder. Maakt niet uit als deze vies wordt, want dan spoel je het sponsje gewoon af en maak je er meteen de wasbak mee schoon.

Ook leuk:

Dit vind je misschien ook interessant:

De beste artikelen gratis ontvangen in je mailbox? Word lid van de Margriet nieuwsbrief. 

Ook interessant