Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

10x handig met elastieken

handig-met-elastiek.jpg

Sommige dagelijkse dingen worden een stuk makkelijker met wat handige hulpmiddelen. Zoals een paar simpele elastieken.

Bril met elastieken

Heb je een lees-, zonnebril of gewone bril die steeds van je neus afglijdt? Plaats elastieken aan de uiteinden en je zult zien dat het probleem meteen is opgelost.

Houten spatel

Als je wilt dat je houten spatel niet meer kan wegglijden in een plastic kom, is een elastiekje ook reuzehandig. Draai het elastiek een paar keer om de houten spatel en hij glijdt niet meer weg in de kom.

Deksel openen

Het openen van glazen potten kan soms behoorlijk wat spierkracht vergen. Het gaat een stuk makkelijker als je eerst een elastiek om de deksel doet. Hierdoor krijg je meer grip en draai je de deksel er zo af.

Opgerolde tijdschriften

Een truc die je vast al lang kent, maar die altijd handig blijft: opgerolde tijdschriften zet je met elastieken makkelijk vast.

Linten en draden

De uiteinden van linten en naaidraad houd je netjes bij elkaar door er elastieken omheen te wikkelen. Als je het naaigerei de volgende keer weer gebruikt, heb je meteen het begin weer bij de hand en is er niks in de knoop geraakt.

Onstabiele snijplank

Heb je een snijplank die wiebelt of makkelijk verschuift tijdens het snijden? Bind om zowel de rechter- als de linkerkant een elastiek en de plank blijft netjes op zijn plaats.

Deur

Als je aan het verhuizen bent of om een andere reden vaak door dezelfde deur moet, is het vervelend als die steeds in het slot valt. Met een elastiek aan de deurkruk zorg je dat hij open blijft staan.

Lastige schroef

Heb je een schroef waar je geen grip op kunt krijgen? Met een stukje elastiek op de schroef lukt dat ineens wel en zet je ’m zo vast met de schroevendraaier.

Verfblik

Tijdens het verven is het handig om, als je de kwast in de pot met verf dipt, niet te veel tegelijk op de kwast te krijgen. Meestal veeg je de overtollige verf eraf aan de rand. Maar een elastiek in de lengte over de verfpot spannen, werkt net zo goed. Voordeel: de verf blijft vaak niet hangen, maar valt makkelijk terug in de pot en kun je dus alsnog gebruiken.

Kledinghanger

Last van kledingstukken die van de hanger afglijden? Dat kun je voorkomen door aan zowel de rechter- als de linkerzijde elastieken te bevestigen.

Ook interessant