Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Tips & Tricks

Deze 10 antieke lifehacks zijn fantastisch en nog steeds handig!

lifehack6.png

Handige trucjes om het dagelijks leven makkelijker te maken. Wie is er geen fan van lifehacks? Vroeger konden ze er ook al wat van: in 1910 publiceerde Gallaher Ltd. Tobacco Company kaarten met handige lifehacks erop afgebeeld. Ze noemden de kaartenreeks: How to do it

Lifehacks

Hieronder zie je de leuke kaarten met handige tips. We hebben de uitleg er voor je bijgezet. Zouden de lifehacks werken?

Verwelkte bloemen

Om verwelkte bloemen tot leven te wekken, zet je ze in heet water. Laat ze staan tot het water is afgekoeld. Tegen de tijd dat het water koel is, zijn de bloemen opgefrist. Snijd alleen het einde van de steel eraf en zet de bloemen weer, als normaal, in koud water.

 

Flessen schoonmaken

Hmm, met je afwasborstel krijg je die fles niet schoon. Maak de binnenkant van flessen schoon door ze te vullen met water en zand. Vervolgens is het een kwestie van schudden. Het zand schuurt het vuil weg.

Inktvlekken verwijderen

Als (in dit geval) je zakdoek de pech heeft gehad te zijn besmeurd met inkt, dan kan deze weer vlekvrij worden gemaakt. Dompel de zakdoek, of elk ander geliefd stuk stof, onder in melk. Laat een tijdje weken en de inktvlekken zouden moeten verdwijnen.

Een vochtig bed?

Een klam bed is niet heel lekker om in te liggen. Met behulp van een spiegeltje kun je controleren of je bed vochtig is. Is de spiegel na een paar minuten beslagen? Dan is je bed vochtig. Houd de dekens opengeslagen als je niet in bed ligt, zo lucht je je bed lekker door.

Stop een rennend paard

Mocht dit je ooit overkomen, dan weet je wat je moet doen. Ga nooit vóór het paard staan. Ren mee naast het paard en grijp de teugels wanneer je kans ziet. Nog belangrijker: doe niet te wild, zwaai niet met je armen en schreeuw niet, daar kan het paard van schrikken.

Kook een gebarsten ei

Wil je een ei wil koken met een barstje erin, zonder dat de inhoud eruit loopt? Voeg dan een beetje azijn toe aan het water waarin je het ei kookt.

Een zware kan drinken dragen

Een volle kan dragen zonder te knoeien gaat gemakkelijker als je je duim gebruikt om de kan recht te houden. Simpel maar effectief. Misschien niet zo fijn als een vreemde met z’n vingers in je kan zit, maar thuis kun je dit trucje prima gebruiken.

Als glazen vastgeplakt zitten

Twee glazen die aan elkaar zijn vastgekleefd kunnen breken als je ze met te veel kracht los probeert te krijgen. De simpelste en effectiefste methode is om het bovenste glas te vullen met koud water en het onderste glas onder te dompelen in warm water.

De vaas in balans

Bang dat je vaas met bloemen omvalt? Vul de vaas dan voor een derde deel met zand. Zo verzwaar je de onderkant en zal de vaas minder snel omvallen. Vooral handig voor smalle, hoge vazen of vazen die aan de bovenkant wat zwaarder zijn.

Lucifer aansteken in de wind

Je hebt een vuurtje nodig, maar het waait. Maak dan een paar haakjes in de lucifer, zoals op de afbeelding. Als je ‘m nu probeert aan te steken slaan de vonkjes over op de haakjes. Zo wordt de vlam vergoot en krijgt de wind er minder vat op.

 

Bron: brightside.me Beeld: digitalcollections.org

Handig? Deze modernere lifehack komt ook goed van pas:

Zie ook:

Leuke artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant