Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

9 tips om zo snel mogelijk boodschappen te doen

boodschappen-doen.jpg

Boodschappen doen vindt niemand echt leuk. Het liefst sta je zo snel mogelijk weer buiten met wat je nodig hebt, toch? Daar gaan deze tips je bij helpen.

Je kunt in no time de supermarkt weer uit zijn, zonder dat je als een kip zonder kop langs de schappen hoeft te hollen en iets vergeet. Kijk maar:

1. Maak een georganiseerd boodschappenlijstje

Schrijf de producten bij elkaar die je in hetzelfde schap kunt vinden. Niets vervelender en tijdrovender dan bij de broodafdeling erachter komen dat je tomaten bent vergeten en de halve supermarkt weer door moet.

2. Bekijk thuis al wat er in de aanbieding is

Ook al is je boodschappenlijstje nog zo gestructureerd: aanbiedingen liggen op de loer en kunnen je makkelijk afleiden van de dingen die je daadwerkelijk nodig hebt. Als je van tevoren al weet welke aanbiedingen je wilt inslaan, sta je in no time weer buiten.

3. Ga alleen boodschappen doen

In je eentje loop je over het algemeen sneller de supermarkt door dan met iemand erbij. Tenzij jij en je partner een perfect team vormen. Maar tja, zeker met een (klein)kind is alleen boodschappen doen niets meer dan een droom.

4. Gebruik een zelfscanner

Zo scan je zelf je boodschappen en kun je ze direct in je boodschappentas doen. Bovendien hoef je meestal niet in een rij te wachten om af te rekenen. De grootste tijd die je ermee wint is dat je je boodschappen niet op de band hoeft te leggen om ze vervolgens in te moeten pakken.

4. Pak een mandje als je niet zo veel nodig hebt

Een karretje is misschien verleidelijk om te pakken, want het scheelt veel gesjouw. Maar als je niet zo veel nodig hebt, wordt het zo heel verleidelijk om die kar toch vol te gooien. Houd het bij een mandje en je staat zó weer buiten.

5. Loop alleen door de buitenste paden

In de meeste supermarkten liggen de spullen die we het meest nodig hebben, zoals groenten, brood, vlees, zuivelproducten en drinken in de buitenste gangpaden. Dan laat je ook nog eens die koekjes en chips in de binnenste gangpaden liggen. Win-win!

6. Houd het bij vertrouwde merken

Tuurlijk, af en toe iets nieuws proberen is leuk, maar als je haast hebt heb je nu eenmaal geen tijd om alle merken pindakaas, boter of toiletpapier af te gaan. Ga dan dus voor een merk waarvan je weet dat het je sowieso bevalt.

7. Koop vries- en niet-bederfelijke producten eens per maand

Dit scheelt niet alleen tijd maar ook in je portemonnee.

8. Kies de goede rij

Ga liever voor de rij waar iemand met een volle kar staat te wachten, dan de langere rij waarin iedereen een kleine boodschap heeft af te rekenen. Ja, het inpakken zal voor diegene wat langer duren, maar je bent wel sneller aan de beurt met afrekenen.

9. Bestel online je boodschappen

Steeds meer supermarkten bieden een online thuisbezorgservice aan. Even aanvinken wat je allemaal nodig hebt, betalen en klaar is Kees. Alleen niet de beste optie als je het gezellig vindt om bij de plaatselijke buurtsuper langs te wippen. Misschien kun je de online service beperken tot de zware artikelen?

Ook interessant om te lezen

Bron | Good Housekeeping
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant