Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

6 tips om je ogen groter te laten lijken

ogen-groter.jpg

Niet iedereen is van nature gezegend met grote ogen en lange wimpers, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Met een paar simpele trucjes kun jij namelijk ook heel gemakkelijk je ogen groter doen lijken.

Met een beetje make-up én een goede oogcrème, kom je al heel ver!

1. De juiste huidverzorging

Je vraagt je misschien af wat een crème voor je oogopslag kan doen, maar geloof ons: een frisse blik begint bij de juiste verzorging. De huid rondom je ogen is nu eenmaal heel fragiel, waardoor je sneller last kunt krijgen van lijntjes en rimpels. Smeer daarom elke dag het gebied rondom je ogen in met een goede anti-agingcrème en laat het goed intrekken voordat je met de volgende stap begint.

2. Een likje concealer

Als je je ogen graag groter wilt laten lijken, dan is een concealer onmisbaar. Een concealer is eigenlijk een soort van foundation die  je onder je ogen smeert, de zone onder je ogen lichter maakt en eventuele wallen of oneffenheden wegwerkt. Je kunt het beste een concealer gebruiken die twee tinten lichter is dan je foundation.

Lees ook: déze make-uptrucs zou iedere vrouw van boven de 40 moeten weten

3. De juiste wenkbrauwen

Om je ogen zo mooi mogelijk te laten uitkomen, is het belangrijk dat je wenkbrauwen de juiste lengte en vorm hebben. Zorg daarom dat je wenkbrauwen aan de zijkanten lang genoeg zijn. Dit kun je meten door een kwast tegen je neus te leggen en te kijken waar de kwast bij je wenkbrauwen uitkomt. Het is de bedoeling dat je wenkbrauwen precies ophouden aan de zijkanten van je neus, dus tegen de kwast aan. Zorg er daarnaast voor dat je wenkbrauwen mooi geëpileerd zijn. Rommelige en borstelige wenkbrauwen zorgen er namelijk voor dat je ogen kleiner lijken.

4. Creëer diepte met oogschaduw

Na je wenkbrauwen, zijn je oogleden aan de beurt. Voor deze tip hoef je echt geen professionele visagist te zijn, want met twee tinten oogschaduw kom je al heel ver. Werk met een lichte én een donkere kleur om zo diepte te creëren.

Breng de lichte kleur aan over je bewegend ooglid en zet met een donkere tint je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog aan. Werk met kleuren die mooi bij elkaar passen en laat ze met een zachte oogschaduwborstel naadloos in elkaar overgaan, zodat je geen harde lijnen ziet. Breng tot slot nog een klein beetje lichte reflecterende glanspoeder aan in je binnenste ooghoek om je ogen op te lichten.

5. De juiste kleur oogpotlood

Hoewel je met een zwart oogpotloodje zeker definitie aan je ogen kun geven, maakt het tegelijkertijd je ogen ook kleiner. Gebruik daarom in plaats van een donkere kleur een wit of heel lichtbruin oogpotloodje op de waterlijn of je onderste wimperrand. Vooral een wit lijntje vergroot je ogen optisch, omdat het wit van je ogen zo verlengd lijkt te worden. Ook een heel dun lijntje eyeliner op je bovenste wimperrand doet wonderen. Het laat je wimpers namelijk voller lijken en zorgt ervoor dat je een meer open blik krijgt. Let er wel echt op dat de lijn niet te dik is, want dit maakt je ogen juist weer kleiner.

6. Mascara

Klinkt een beetje als een open deur, maar mascara is iets wat je absoluut niet mag overslaan in je make-uproutine als je je ogen groter wilt laten lijken. Het opent je blik, laat je er wakkerder uitzien en het zorgt ook voor optisch grotere ogen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Libelle.be
Beeld | iStock

Ook interessant