Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

4 tips waardoor niemand ziet dat je nieuwe kapsel is mislukt

kapselmislukt.jpg

Durf je niet tegen de kapper te zeggen dat je niet blij bent met je nieuwe coupe? Of is het toch niet helemaal geworden wat je ervan had verwacht? Geen zorgen: met deze tips kom je alsnog goed voor de dag. Ook al vind je zelf dat je kapsel is mislukt.

Als je wat slimme manieren gebruikt om die slechte knipbeurt te verbergen, is je haar binnen de kortste keren weer aangegroeid. Zonder dat iemand heeft gezien dat er iets mee aan de hand was.

Omarm accessoires

Schuifspeldjes, clips, haarbanden of scrunchies: haaraccessoires zijn weer helemaal in. Als je kapsel niet helemaal is wat je had gehoopt, gebruik dan wat leuke accessoires in je haar om de aandacht van je coupe af te leiden.

Gebruik stylingproducten

Zelfs het meest hopeloze kapsel is te redden met het juiste product. Je kunt de hele textuur van je haar veranderen of alles tot het kleinste plukje in model brengen. Een textuur-creërend product – zoals volumespray of mousse – zorgt er door het volume voor dat de ongelijke stukjes in je kapsel wegvallen. Gel kun je gebruiken om uitstekende plukjes in het gareel te krijgen.

Probeer een ander kleurtje

Niets leidt de aandacht beter af van een slecht kapsel dan een nieuwe tint in je haar. Tip: gebruik maar één kleur, dus geen highlights. Want die kunnen juist weer de aandacht vestigen op ongelijk geknipte delen.

Experimenteer met vlechten of een knot

Draag je je haar graag los, maar gaat dat nu even niet? Dan is dit een goed moment om te experimenteren. Probeer eens een mooie knot of vlecht je haar in: er zijn online genoeg video’s te vinden die laten zien hoe je voor allerlei lengtes prachtige kapsels creëert.

Bron: purewow.com
Beeld: iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Ook interessant