Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

5 tips om het meeste uit je herfstwandeling te halen

herfstwandeling.jpg

De herfst is aangebroken. Het weer wordt wat guurder en dus kan de jas weer uit de kast worden getrokken. Want nu het herfstweer aangebroken is, betekent dit natuurlijk niet dat we binnen gaan zitten. Juist niet! Dit is hét moment om te genieten van een prachtige herfstwandeling. Startpagina.nl geeft je een aantal tips om het meeste uit je wandeling te halen.

Er zijn weinig dingen zo lekker als een lange herfstwandeling. Heerlijk het bos in en genieten van de natuur. Maar ook als je geen bos in de buurt hebt, is het goed mogelijk om een herfstwandeling te maken. Met deze tips haal je het meest uit het mooiste wandelseizoen.

1. Bedenk een doel voor je wandeling

Gewoon ergens beginnen en kijken waar je uitkomt kan leuk zijn, maar het kan juist ook motiverend werken om een doel te stellen voor je wandeling. Dit kan bijvoorbeeld een aantal kilometer zijn, maar je kunt ook iets creatievers bedenken. Neem bijvoorbeeld een fotocamera mee, en neem je voor om een foto te maken van een bepaald gebouw, landschap of een bijzondere plek langs de route. Uiteraard kun je dit ook met je smartphone doen. Of zoek een fijne podcast uit, en stel de lengte van je wandeling daarop in. Het doel is terug te zijn op het moment dat de podcast net is afgelopen.

2. Neem de onbekende weg(en)

Hoe goed ken jij je buurt eigenlijk? Vaak hebben we in onze eigen woonplaats onze vaste loopjes, die we automatisch nemen. Stap eens de voordeur uit, en sla linksaf. Neem vervolgens de volgende straat rechts, en dan weer de eerste links. Net zo lang tot je voor je gevoel op de helft van je wandeling bent. Wandel dan weer terug naar huis. Het zal je verbazen hoe veel nieuws je tegenkomt in je eigen buurt!

3. Wandel samen

Nu het langzaamaan kouder en donkerder wordt, kan het lastig zijn je ertoe te zetten om te gaan wandelen. Terwijl je je, als je eenmaal aan de wandel bent, juist energieker kunt gaan voelen. Dan kan het helpen om een vaste wandelafspraak te maken met je partner, een vriend of vriendin of een familielid. Dan heb je een stok achter de deur wanneer je eigenlijk liever binnen bij de kachel wilt blijven zitten, en kun je elkaar motiveren. En daarnaast is het natuurlijk hartstikke gezellig om samen te wandelen.

Lees ook
Waarom social distancing je vriendschap juist kan versterken

4. Goede voorbereiding is het halve werk

Om wandelen leuk te houden is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Niemand wordt namelijk blij van blaren, doorweekte kleren of uren rondjes lopen. Daarom is het de moeite waard te investeren in goede wandelschoenen en een fijne, waterdichte jas die je goed warm houdt. Minstens net zo belangrijk: een goede wandelroute. Hier heb je fijne boekjes en handige apps voor, die ervoor zorgen dat je nooit meer verdwaalt. Wel zo handig!

5. Wandelend multitasken

Wandel je in je eentje, maar vind je het fijn om toch wat afleiding te hebben? Maak dan gebruik van je wandeling om eens iemand te bellen die je al een tijd niet gesproken hebt. Een oom of tante bijvoorbeeld, of een verre vriend. Oordopjes in en tijdens het wandelen lekker bijpraten. Je zult zien dat de tijd vliegt.

Op zoek naar meer fijne wandeltips of de leukste wandelroutes? Kijk dan eens op Startpagina.nl.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Beeld | iStock

Ook interessant