Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít moet je volgens hotelpersoneel nooit doen als je vertrekt

dit-moet-je-volgens-hotelpersoneel-nooit-doen-als-je-vertrekt.jpg

Voor hotelpersoneel is het natuurlijk fijn als je je hotelkamer een beetje netjes achterlaat. Toch is er één ding dat je volgens hen beter nooit kunt doen als je je hotelkamer opruimt.

En dat heeft alles te maken met het fatsoeneren van je bed.

Dít kun je beter niet doen volgens hotelpersoneel

Veel mensen zijn namelijk geneigd om voor vertrek nog even hun bed netjes op te maken en strak te trekken. Hoewel dit hartstikke netjes is, kun je dit volgens een Australisch kamermeisje beter niet doen. “Als je één of meerdere nachten in een bed hebt geslapen, maak het dan alsjeblieft niet op als je weggaat. Als een bed eruit ziet alsof er helemaal niet in is geslapen, dan zou het kunnen dat hotelpersoneel het bed niet meer verschoond. Het is dus beter als je bed eruit ziet alsof je er ook daadwerkelijk in hebt geslapen,” aldus het kamermeisje. Nu zijn hotels natuurlijk momenteel éxtra scherp als het gaat om het schoonmaken van kamers, vanwege het coronavirus. De kans dat een bed niet wordt verschoond is nu dan ook klein. Toch kan het geen kwaad om deze tip te onthouden.

Lees ook: Zo bescherm je jezelf het best tegen het coronavirus in een hotel

Handige tip

Maar wat kun je dan als gast wél doen om het hotelpersoneel een handje te helpen? Volgens het kamermeisje is het fijn als de bedden alvast van elkaar gescheiden zijn (als je deze tijdens je verblijf aan elkaar hebt geschoven). “We moeten op een dag zóveel kamers schoonmaken, dat zo’n kleine handeling echt enorm kan helpen. En daarnaast is het ook fijn als je alle gebruikte handdoeken verzamelt en op een stapel op de badkamervloer neerlegt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Vriendin
Beeld | iStock

Ook interessant