Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vrouw deelt slimme tip voor het afgieten van pasta

vrouw-deelt-geniale-tip-voor-het-afgieten-van-pasta-margriet.jpg

Er zijn van die dingen die je al zó vaak hebt gedaan, dat je het eigenlijk op de automatische piloot doet. Zoals bijvoorbeeld het afgieten van pasta: je gooit de gekookte pasta in je vergiet, je laat het water eruit lopen en vervolgens gooi je de pasta weer terug in de pan. Maar wist je dat dit nóg sneller en makkelijker kan?

Op TikTok deelt een vrouw een slimme truc om pasta af te gieten. En eerlijk is eerlijk: wij vinden het best een eyeopener.

Oude methode

De meeste mensen gieten hun pasta namelijk op dezelfde manier af: ze laten hun pasta koken en halen daarna de pan van het fornuis af. Ze zetten (of hangen) het vergiet in de wasbak en vervolgens gieten ze de pan met pasta en water er in leeg. Ze laten het even afgieten en vervolgens gooien ze het vergiet weer leeg in de pan, waarna ze de pasta mengen met de saus. Is dit ook de manier waarop jij het doet? Niks mis mee natuurlijk, maar TikTok-gebruiker @athomewithshannon laat in een video zien dat het allemaal net wat makkelijker én sneller kan.

Lees ook:
Dankzij déze TikTok-hack haal je die vettige aanslag uit je plastic bakjes

Dé lifehack voor het afgieten van pasta

In plaats van het vergiet in je wasbak te zetten, hang je hem als het ware in de pan met pasta. Je pakt de handvaten van je pan (en het vergiet) beet en kiept de pan andersom ‘leeg’ in je wasbak. Wanneer je de pan weer terugzet, is al het water eruit en kun je de saus toevoegen. Je slaat dus de stap over waarin je de pasta in het vergiet gooit en daarna het vergiet weer leeggooit in de pan. De pasta blijft de hele tijd in de pan zitten, waardoor het nét iets sneller gaat.

Deze afgiet-hack is overigens niet de enige tip die ze in haar video deelt. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook zien hoe je boter op een handige manier in je koelkast kunt bewaren, hoe je een zak met brood kunt dichtmaken zonder ‘m dicht te knopen én hoe je een kookboek voor het gemak even in je keuken kunt ophangen.

@athomewithshannon

These LIFE HACKS changed my LIFE! 💡 So excited to learn and share so many more with you!! ##lifehacks ##hacks ##momhacks ##todayyearsold ##learnontiktok

♬ LITTLE MO’ BETTA – David Davis

Over pasta gesproken, dít pastagerecht met feta is ineens razend populair. Ga jij het recept proberen?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | PureWow, TikTok
Beeld | Getty

Ook interessant