Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Op dít tijdstip kun je ’s avonds het best je gezicht wassen 

gezicht-wassen-avond-margriet.jpg

Dat je altijd je make-up moet verwijderen voordat je gaat slapen, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar hoe laat doe jij dat precies? En is dat wel het beste moment om je gezicht te wassen?

Er is een perfect tijdstip om alle viezigheid van je gezicht te spoelen en je nachtcrème op te smeren. En dat is niet simpelweg voordat je naar bed gaat. Nee, volgens wetenschappers is je gezicht wassen rond zonsondergang het allerbeste wat je kunt doen. In de winter dus al rond een uur of zes.

Biologische klok

Net als je lichaam hebben je huidcellen een biologische klok. Je huid begint zich te herstellen zodra het donker wordt. Oude cellen worden afgevoerd, nieuwe cellen komen daarvoor in de plaats. Zonde natuurlijk om die nieuwe cellen ’s avonds laat alweer weg te boenen.

Beschermen tegen rimpels

Door je gezicht eerder dan vlak voordat je naar bed gaat schoon te maken, volg je de interne klok van je huid. Volgens onderzoekers van het internationaal gerenommeerde biomedische instituut Center for Genomic Regulation kan het behouden van het natuurlijke ritme je huid beschermen tegen schade door bijvoorbeeld zonlicht. Bovendien zou het helpen tegen ouderdomsverschijnselen zoals rimpels en pigmentatie.

Lekker lui

Ook makkelijk: het scheelt ’s avonds gedoe. Als je vlak voor of na het eten je make-up eraf haalt en nachtcrème opsmeert, hoef je als je gaat slapen alleen nog je tanden te poetsen. Kun je daarna zó je bed in glijden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief. 

Bron | purewow.com
Beeld | iStock

Ook interessant