Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vijf tips om je telefoon tegen de kou te beschermen

tips-telefoon-kou.jpg

Net zoals een telefoon oververhit kan raken, werkt het apparaat ook niet top in de vrieskou. Dat heb je de afgelopen dagen misschien wel gemerkt. 

Een batterij die in no time leeg is, een telefoon die met een nog volle batterij ineens uitvalt of zelfs barsten in je scherm: het winterweer dat we nu meemaken, heeft nogal wat gevolgen voor onze telefoons – met name iPhones. Gelukkig kun je daar iets aan doen.

1. Zorg voor een volle batterij als je de deur uit gaat.

De meeste smartphones zijn uitgerust met een lithium-ion-accu. Deze batterijen staan erom bekend, snel leeg te gaan bij lage temperaturen, omdat ze dan weinig tot geen elektriciteit kunnen verplaatsen. Met een volle batterij geef je jezelf in elk geval zoveel mogelijk tijd.

2. Neem een powerbank mee.

Wordt je telefoon toch geveld door de kou? Een draagbare oplader is superhandig voor als je telefoon het plotseling begeeft.

3. Houd je telefoon in je zak.

Gebruik je telefoon buiten alleen als het echt nodig is en stop ‘m anders in je zak. Zo houd je het apparaat warm, waardoor de batterijen gewoon blijven werken.

4. Doe je telefoon in een thermosok.

Heb je geen zak, of wil je je telefoon nóg sneller op kunnen warmen? Er bestaan thermotelefoonhoesjes, maar een goedkopere oplossing is, om je telefoon in een thermosok te stoppen. Neemt niet veel ruimte in beslag in je tas én brengt je telefoon weer tot leven.

5. Zet je telefoon uit.

Heb je je telefoon even niet nodig? Zet ‘m dan gewoon uit, om hem vervolgens weer aan te zetten als je bijvoorbeeld in de trein zit. Zo ben je de ellende vóór.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD, AndroidPIT
Beeld | iStock

Ook interessant