Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít is hoe je Tea Tree olie voor je haar kunt gebruiken

dit-is-hoe-je-tea-tree-olie-voor-je-haar-kunt-gebruiken.jpg

Tea Tree olie wordt in het Oosten al eeuwenlang voor medicinale doeleinden gebruikt. Het zou acne verminderen, helpen tegen luizen, en voetschimmel verhelpen. Maar ook voor je haar kan het wonderen doen.

Afkomst Tea Tree olie

Tea Tree olie komt van origine uit Australië, waar het -door middel van stoom- uit de bloeiende Australische ‘theeboom’ wordt gehaald. De belangrijkste eigenschap van de olie is dat het tegen bacteriën en schimmels vecht. Dit betekent dat het op de hoofdhuid problemen als jeuk en roos tegen kan gaan. Dit wordt namelijk vaak veroorzaakt door schimmelinfecties.

Hoofdhuidmassage

De meest effectieve manier om roos te behandelen is door een shampoo met Tea Tree olie te gebruiken. Zo wordt je hoofdhuid tijdens het wassen intensief gemasseerd en kan de olie het beste zijn werk doen. Maar ook conditioner met de olie erin verwerkt is goed voor de hoofdhuid. Kies voor een shampoo of conditioner met daarin minstens vijf procent Tea Trea olie of voeg zelf verse olie aan je shampoo toe.

Sterker, gezonder haar

Je zult zien dat je hoofdhuid na een aantal weken gezonder en minder droog aanvoelt. Dat betekent minder roos en gezonder, sterker haar. Roos kan namelijk je haarzakjes verstoppen, waardoor de haargroei wordt belemmerd. Let er wel op dat je de pure olie altijd eerst op je huid test voor je het gebruikt.

Bron | Purewow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant