Nu we voorlopig nog in een lockdown zitten, moeten we zelf de slingers ophangen. En hoe kan dat nu beter dan jezelf af en toe flink te verwennen? Eerder schreven we al over heerlijke chocolate bombs, die uiteenspatten zodra ze in contact komen met warme melk. Nu blijkt er ook zoiets te zijn voor theeleuten, namelijk tea bombs.
En geloof ons, deze tea bombs zijn echt een lust voor het oog…
Wat zijn tea bombs?
In eerste instantie hebben ze wel wat weg van doorzichtige bruisballen die je in bad kunt doen, maar gelukkig zijn deze ballen wél goed voor je maag. De tea bombs zijn transparant en soms bevatten ze ook nog een feestelijke glitter. Ze zijn qua smaak veel minder zoet dan de chocolate bombs, wat natuurlijk fijn is als je niet zo’n zoetekauw bent.
Begin met de isomalt korrels: deze smelt je op een medium hoog vuur in een hittebestendige pan. Schud de pan een beetje heen en weer, zodat de korrels zich goed verspreiden. Ga niet roeren.
Ziet het mengsel er helder en vloeibaar uit? Dan kun je het verdelen over twee bolletjes in het bakblik. Hou er wel rekening mee dat het mengsel snel afkoelt, dus doe dit zo snel mogelijk.
Voorzie het mengsel nu van een kleurtje die je in de bolletjes giet en roer dit er goed doorheen.
Gebruik nu een metalen lepel om de bovenkant van de vorm glad te maken, zodat je zeker weet dat er geen gaatjes of lucht tussen zit. Laat het daarna afkoelen op kamertemperatuur.
Is het mengsel uitgehard? Haal dan één half bolletje uit de vorm. Aan het bolletje dat nog in de vorm zit voeg je het theezakje en eventueel nog wat droogbloemen toe.
Verwarm de randjes van het halve bolletje die je uit de vorm hebt gehaald met een pan, zodat je deze straks makkelijk op het andere halve bolletje kunt plakken.
Plaats nu het bovenste halve bolletje op het halve bolletje dat nog in de vorm zit en haal daarna het volledige bolletje uit de vorm en je bent klaar!