null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Te diep in het glaasje gekeken? Déze kant van je sterrenbeeld komt naar boven als je dronken bent

Ze zeggen wel eens dat dronken mensen de waarheid spreken. Hoewel de meningen over die uitspraak verschillen, zou je je ware aard wel tonen met een borrel op. Tenminste, als we de astrologie moeten geloven. Je sterrenbeeld kan je namelijk een hoop verklappen over je gedrag als je dronken bent. 

Dit zegt je sterrenbeeld over je als je dronken bent

Je eigen sterrenbeeld ken je waarschijnlijk wel. Toch is dit eigenlijk slechts een onderdeel, want dat bekende 'sterrenbeeld' is eigenlijk je zonneteken. Daarnaast heb ook nog een maanteken, die je nog meer over je persoonlijkheid kan vertellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je zonneteken een Ram is, maar je maanteken Vissen. De maan staat voor je emotionele kant en je onderbewuste, dus gewoontes en instincten. Je zonneteken staat voor je bewuste zelf en de essentie van je persoonlijkheid. Geen idee wat je maanteken is? Dan is het tijd om dat eerst uit te zoeken. Als je dronken bent gedraag je je namelijk het meeste als het sterrenbeeld van je maanteken.

Ram

Is jouw maanteken Ram? Dit sterrenbeeld kan dronken behoorlijk hyperactief zijn. Je bent dol op een feestje, maar ook onvoorspelbaar. Je laat je met een drankje op makkelijk op hitsen en bent niet bang om je emoties op tafel te gooien. Daardoor kan een avondje uit met jou alle kanten op gaan. De ene keer val je als eerste in slaap, maar de andere keer ga je door tot de lichten aan gaan.

Stier

Het sterrenbeeld Stier kan dronken behoorlijk giechelig worden. Tijdens een avond borrelen worden er veel grappen gemaakt en worden de meest random onderwerpen besproken, maar je vertelt ook graag aan je vrienden hoeveel ze voor je betekenen. Daarnaast neem je een zorgzame rol op je als iemand echt te diep in het glaasje heeft gekeken.

Tweelingen

Is jouw maanteken Tweelingen? Dan ben je de grappenmaker op elk feest. Je bent vocaal aanwezig en maakt iedereen aan het lachen. Je bent waarschijnlijk niet de meest behulpzame als een ander te dronken is, maar je probeert altijd te helpen.

Kreeft

Heb je het sterrenbeeld Kreeft als maanteken? Dan ben je echt de mama van de groep. Je bent zorgzaam en schiet altijd te hulp als het nodig is. Als je dronken bent heb je er nog al een handje van om onhandige keuzes te maken, maar je weet jezelf ook altijd weer uit de nesten te werken.

Leeuw

Een Leeuw is niet bang voor een beetje aandacht, en dit maanteken pakt dronken dan ook graag het podium. Je vermaakt graag anderen, maar doet dit stiekem ook als afleiding om je niet open te hoeven stellen als je te veel gedronken hebt.

Lees ook: Dus tóch: katers zijn voor vrouwen erger dan voor mannen

Maagd

Het maanteken Maagd heeft een ontzettend groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je zorgt bijvoorbeeld graag dat iedereen eerst een goede bodem eten naar binnen werkt, voordat er gedronken wordt. Ook kun je vaak nog verstandige keuzes maken. Heb je echt te veel gedronken? Dan sta je midden op de dansvloer óf observeer je alles vanaf de zijkant. Je kunt prima in je gedachtes verzonken het feestpubliek aanschouwen, maar bent ook een grote prater. Zelfs tegen een wildvreemde.

Weegschaal

Een Weegschaal met een borrel te veel op voelt extra veel liefde. Dat hoeft niet seksueel of romantisch te zijn, ook naar je vrienden toe verkondig jij het liefst de hele avond dat je van ze houdt. Je hebt het eigenlijk met iedereen wel naar je zin en hoort graag andermans verhalen aan. Ook ben je een extra grote flirt als je dronken bent.

Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen staat al bekend als mysterieus, maar zeker met een drankje op wordt dit een groot raadsel. Je kunt heel stil zijn, maar een paar tellen later ook met plezier in het middelpunt staan. Schorpioenen kunnen erg diep voelen en door de alcohol wordt dit versterkt.

Boogschutter

Als je maanteken het sterrenbeeld Boogschutter is, waarschuw je omgeving dan maar. Je bent luid en personal space staat niet meer in jouw woordenboek als je flink wat cocktails achter de kiezen hebt. Je hebt ineens ook een grote drang naar avontuur en actie, dus jij bent vaak degene die met de gekste ideeën komt.

Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok kan eerst terughoudend over komen, maar zodra de alcohol inslaat gaan alle remmen los. Je bent roekeloos, maar op een leuke manier. Het enige gevaar is dat je erg spottend kunt worden en dat kan andere soms kwetsen.

Waterman

Is jouw maanteken Waterman? Dan ben je extra emotioneel als je dronken bent. Nuchter houd je deze emoties graag voor jezelf, maar met een borrel te veel op mag iedereen het weten als je gevoelens als een soort achtbaan heen en weer schieten.

Vissen

Het maanteken Vissen moet oppassen met alcohol. Met een glaasje te veel op kun je wat meer uit je comfortzone treden en praat je makkelijker en eerlijker tegen anderen. Het gevaar is dat dit ook snel kan omslaan, waardoor je je ineens niet meer op je gemak voelt. Daarom is het voor jou het prettigste om met mensen te drinken die je echt vertrouwt.

Bron | Fem Fem

Beeld | Getty Images

null Beeld

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden