Tahmina Akefi deelt laatste foto die Peter R. de Vries haar stuurde: 'Zo zal ik hem altijd blijven herinneren' Beeld ANP /  ANP
Beeld ANP / ANP

Tahmina Akefi deelt laatste foto die Peter R. de Vries haar stuurde: 'Zo zal ik hem altijd blijven herinneren’

Op woensdag 6 juli is het precies een jaar geleden dat misdaadjournalist Peter R. de Vries werd neergeschoten bij een aanslag in Amsterdam. Een zwarte dag waar veel van zijn vrienden en familie bij stilstaan, waaronder zijn verloofde Tahmina Akefi (39).

Op Instagram deelt ze in een ontroerend bericht de allerlaatste foto die Peter R. de Vries naar haar stuurde.

‘De dag eindigde in een nachtmerrie’

“Precies een jaar geleden zag het leven er zo anders uit’, schrijft Tahmina, bij de foto waar Peter lachend op te zien is. “Peter belde me in de ochtend op, blij en enthousiast over het huis dat we op het oog hadden. Hij wilde een tweede afspraak maken zodat we de woning samen konden bekijken. Om 20.15 uur zouden we elkaar bij het appartement ontmoeten”, gaat ze verder. “Maar zover kwam het niet. De dag eindigde in een nachtmerrie...’

Allerlaatste foto

Precies een jaar geleden, op 6 juli 2021 om 16.02 uur, stuurde Peter Tahmina een foto, via WhatsApp. Het bleek de allerlaatste foto te zijn, die de misdaadjournalist naar zijn verloofde stuurde. “Met zijn mooie lach. En zo herinner ik hem. Zo zal ik hem altijd blijven herinneren. Dat neemt niemand mij af. Evenals de liefde die hij me gaf. De liefde die hij beschreef als ‘peilloos diep en eindeloos hoog’”, schrijft Tahmina op haar Instagrampagina.

Uit de anonimiteit

Toen de moordaanslag op Peter R. de Vries plaatsvond, was niet bekend dat Tahmina Akefi zijn verloofde was. Het koppel koos daar bewust voor, onder andere omdat Akefi zelf ook journalist is. Pas in de documentaire Vertrouwelijk!, die in januari 2022 uitkwam, stapte ze uit de anonimiteit en vertelde ze openlijk over haar relatie met Peter.

Het stel was van plan om op een bijzondere manier uit de anonimiteit stappen. “We zouden gaan trouwen, dan zou het uitkomen. Die plannen zijn ons ontnomen. Nu ben ik in een andere werkelijkheid beland.” Dat ze begin dit jaar toch voor de camera verscheen, kwam vooral omdat zij gebruik wilde maken van haar spreekrecht tijdens de rechtszaken rondom de moord op haar verloofde.

Bron | Instagram

Ilse van RoekelANP / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden