Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dankzij dit tafelkleed zit niemand meer op z’n telefoon tijdens het eten

telefoon-aan-tafel-tafelkleed-margriet.jpg

Stoor jij je ook zo aan mensen die tijdens het eten alleen maar met hun telefoon bezig zijn, of dat nou in een restaurant is of thuis? Er is nu een tafelkleed dat daar korte metten mee maakt. 

Ralf Lambie, een industrieel ontwerper uit Utrecht, bedacht een tafelkleed dat de signalen van je telefoon blokkeert.

Facebooken bij het kerstdiner

“Zelfs aan tafel bij het kerstdiner merk je dat iedereen af en toe even zijn telefoon erbij pakt om te kijken wat er op Instagram of Facebook gebeurt. De smartphone is de hele tijd aanwezig,” legt hij uit over zijn ontwerp aan RTL Nieuws. Daarom kwam hij met een tafelkleed dat hij, heel toepasselijk, de naam Samen heeft gegeven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Speciaal zakje

In dat kleed zit aan vier kanten een zakje, gemaakt van een speciale stof die de signalen van je telefoon blokkeert. Dit komt door het elektrisch geleidend materiaal (zoals koper of ijzer) dat erin verweven zit. Zodra de telefoons in dat zakje worden gelegd, kunnen alle tafelgasten niet meer worden gebeld, geen appjes meer ontvangen en geen foto’s meer delen van de gerechten voor hun neus.

Prijskaartje

Het anti-telefoontafelkleed is nog niet te koop, al is Lambie wel van plan het op de markt te gaan brengen. Goedkoop wordt het in elk geval niet: hij verwacht dat de productieprijs richting de vijfhonderd euro gaat. Maar daar krijg je wel wat voor terug: een diner met familie of vrienden waarbij iedereen dat mobieltje nou eens eindelijk gezellig links laat liggen en tijd en aandacht heeft voor elkaar.

Het Margriet-kookboek is ook een reden meer om niet op je telefoon te zitten tijdens het eten. Je bent namelijk veel te druk met genieten van heerlijke gerechten! Je kunt het kookboek met ruim duizend recepten nu voor 19,99 euro kopen in de Margriet Shop.

 

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant