Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Thuisbakkers opgelet: dit is dé tip om een taart strak aan te snijden

thuisbakkers-opgelet-dit-is-de-tip-om-een-taart-strak-aan-te-snijden.jpg

Het aansnijden van een taart is niet altijd even makkelijk. Soms heb je een taart die direct bij het aansnijden al uit elkaar valt. Zonde, want zo’n verkruimelde taart ziet er niet echt appetijtelijk uit. Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je een taart tóch strak kunt aansnijden.

En dat trucje is helemaal niet zo moeilijk…

Rommelig puntje

Zeker als je veel tijd in een taart hebt gestoken en hij er heel mooi uitziet, is het zonde als je je gasten vervolgens een rommelig puntje moet voorschotelen. Gelukkig is zo’n rommelig puntje heel gemakkelijk te voorkomen, mits je gebruik maakt van de juiste snijtechniek.

Lees ook
Met deze tips wordt jouw volgende appeltaart nóg lekkerder

Taart strak aansnijden

En de juist snijtechniek, die begint al bij het mes. Zorg ervoor dat je een goed scherp mes gebruikt óf dat je je mes eerst even slijpt voordat je de taart gaat snijden. Dit scheelt al de helft van het werk. Maar voordat je begint met snijden, moet je eerst nog één ding doen. Om een taart zo strak mogelijk te kunnen aansnijden, moet je mes namelijk heet zijn. Houd het mes daarom met beide kanten eerst even onder een hete kraan. Veeg vervolgens snel het water van het mes af en begin direct met snijden. Zo voorkom je dat het mes alweer is afgekoeld als je begint met snijden.

Mooie, strakke punten

Wanneer je met het hete mes de taart in stukjes snijdt, zul je merken dat het snijden een stuk soepeler gaat. Het warme mes smelt namelijk de crèmes en vetten in de taart, waardoor je er veel makkelijker doorheen glijdt. Wil je graag de taart in één keer snijden? Zet dan een maatbeker met warm water bij de taart, waar je steeds je mes weer in kunt dopen.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Laura’s Bakery
Beeld | iStock

Ook interessant