Wraps zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar helaas raken ze ook snel uitgedroogd. Zéker wanneer je ze niet op de juiste manier bewaart. Omdat weggooien ook zo zonde is, hebben wij een heel handig trucje om taaie wraps binnen zestig seconden weer lekker zacht te krijgen.
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een magnetron, wat water en keukenpapier.
Zo simpel kan het zijn
Het idee is heel simpel: pak een groot vel keukenpapier, maak deze een beetje vochtig en wikkel ‘t om de stapel taaie wraps heen. Stop het geheel vervolgens zo’n dertig seconden in de magnetron. Zijn ze klaar? Haal ze er dan heel voorzichtig uit en wikkel het keukenpapier er vanaf. Je zal merken dat de wraps weer lekker zacht en vers aanvoelen.
Heb je iets té veel water gebruikt en zit je nu met hartstikke zompige wraps? Geen paniek! Wikkel de wraps met wat aluminiumfolie in en stop ze in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ze hier vervolgens zo’n tien minuten in liggen en je wraps komen er weer droog uit. Zijn ze iets té droog geworden? Dan weet je wat je te doen staat!