Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Synchroon Netflixen samen met vrienden en familie? Het kan dankzij déze optie

netflixen-netflix-margriet.jpg

Gezellig met je vrienden bijkletsen of samen een Netflix-serie kijken zit er voor veel mensen de komende tijd niet meer in. Voor mensen die deze avondjes heel erg missen, hebben wij nu een leuke tip: met ‘Netflix Party’ kun je namelijk synchroon met je vrienden en familie Netflixen – tot en met het pauze zetten aan toe.

Zo kun je lekker vanaf de bank samen met je vrienden, ouders, broer, zus en noem maar op een serietje kijken, en tegelijkertijd via een chat gezellig met elkaar kletsen.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van deze handige Netflix-functie, moet je eerst de Google Chrome-extensie Netflix Party installeren. De functie werkt dus alleen op een laptop of tablet met Chrome. Maar als je een Chrome Cast hebt kun je alsnog op een groot scherm kijken.

Als je wilt beginnen met kijken, kies je de Netflix Party-knop in je Chrome-werkbalk. Vervolgens krijg je een unieke code voor je bingeparty en kun je ervoor kiezen om een party te starten, of mee te doen aan een bestaande sessie. Als je de code aan je vrienden geeft kunnen ze deze allemaal invoeren om gesynchroniseerd te beginnen.

Lees ook: met dít trucje kun je veel meer films en series op Netflix bekijken

Chatfunctie

Je bent er dus van verzekerd dat jullie allemaal tegelijkertijd dezelfde scènes zien en daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om onder het kijken met elkaar te kletsen. Er is namelijk een speciaal ingebouwde groepschat-functie, zodat je lekker commentaar kunt leveren op alles wat je ziet.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Ze.nl
Beeld | iStock

Ook interessant