Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Ook zo’n hekel aan strijken? Dankzij deze tips ben je er sneller vanaf

hekel-aan-strijken.jpg

Is strijken ook één van de huishoudelijke klusjes waar jij altijd weer tegenop kijkt? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Dankzij de volgende tips ben je voortaan sneller door je stapel wasgoed heen.

Leuker kunnen we het niet maken, maar makkelijker wél.

1. Goed schudden

Eén van de belangrijkste tips begint eigenlijk al bij het drogen van de was. Schud je kleren goed uit en probeer ze al een beetje glad te strijken met je handen, voordat je ze ophangt.

2. Slim sorteren

Moet je je door een flinke berg wasgoed heen werken? Leg de kledingstukken die tegen hoge temperaturen kunnen dan onderop. Leg de gevoelige stofjes bovenaan, zodat je ijzer tijdens het strijken langzaam kan opwarmen en geen kleding beschadigt.

3. Van klein naar groot strijken

Zorg ervoor dat je eerst de kleinste vlakken van een kledingstuk strijkt en daarna pas de grote vlakken. Zo voorkom je namelijk dat de gestreken stukken opnieuw gaan kreuken. Begin dus bij de kraag, dan de mouwen, dan de rij knopen, etc.

4. Gebruik gedemineraliseerd water

Wist je dat je het snelste resultaat krijgt als de was al een beetje vochtig is? Werk daarom met een stoomstrijkijzer en gebruik gedemineraliseerd water. Dit is niet alleen goedkoop (ongeveer een euro voor vijf liter) maar ook veel beter voor je strijkijzer. Als je gewoon kraanwater gebruikt kunnen de stoomgaatjes van je ijzer verstopt raken.

5. Vochtige ruimte

Je kunt de sterk gekreukte of moeilijk te strijken kledingstukken het beste van te voren al een beetje vochtig maken. Hang ze bijvoorbeeld op in de badkamer, terwijl je een hete douche of bad neemt. De stoom zorgt ervoor dat de plooien er vanzelf weer uitgaan en jij er dus minder werk aan hebt!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Libelle.be
Beeld | iStock

Ook interessant