Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze stoffen kun je het beste dragen bij warm weer

stoffen-warm-weer.jpg

Hoewel warm weer natuurlijk heerlijk is, brengt het ook een nadeel met zich mee: op sommige dagen gutst het zweet van je lichaam. Omdat het (helaas) geen optie is om de hele dag in bikini rond te lopen, kun je maar beter voor the next best thing gaan en voor luchtige stoffen kiezen.

Zo houd je je lichaam een stuk koeler in de zomer.

Fijne stoffen tijdens warm weer

Katoen

Eén van de beste stoffen om in de zomer te dragen is katoen. De natuurlijke vezel van katoen zorgt er namelijk voor dat lucht vrij kan circuleren. Als je een lichtgewicht katoen draagt van goede kwaliteit, dan wordt al het vocht geabsorbeerd, waardoor je het koeler krijgt. Katoen heeft echter wel een klein nadeel: zweetplekken zijn er sneller in te zien. Je kunt daarom het beste voor lichte kleuren katoen gaan.

Lees ook: 4x zó krijg je gele zweetvlekken uit witte T-shirts

Lyocell of Tencel

Lyocell, ook wel bekend als Tencel, wordt vooral gebruikt als stof voor beddengoed. Tegenwoordig is er echter ook steeds meer kleding van deze textielsoort te koop en dat is niet voor nik. De stof heeft een gladde vezel, net als zijde, en is net zo sterk als polyester. Met warm weer is dit één van de fijnste stoffen om te dragen, omdat het goed vocht opneemt. Ook zijn bacterieen geen fan van de stof, waardoor het langer fris blijft ruiken.

Linnen

Ook linnen is een goede optie in de zomer. Deze stof is lekker losjes geweven waardoor de natuurlijke vezel de warmte uit het lichaam laat ontsnappen. Ook wordt vocht makkelijk opgenomen en droogt het ook weer snel op. Het enige nadeel van linnen is dat het nogal snel kreukt. Je kunt dit echter makkelijk oplossen door wat water op je kledingstuk te spuiten en de kreukels weg te wrijven als je geen strijkijzer in de buurt hebt.

Chambray

Gek op de denimlook? Dan is chambray een perfecte stof voor jou. Chambray is niet alleen de duurzame variant van denim, maar het is ook nog eens veel lichter én luchtiger. Het is dan ook perfect voor dit warme weer. Chambray wordt gemaakt van linnen of katoen, maar dan met een ander weefpatroon.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron |Elle
Beeld | iStock

Ook interessant