koningin Máxima maakt een parachutesprong Beeld ANP /  ANP
Beeld ANP / ANP

Stoer: Koningin Máxima maakt een parachutesprong

Dat onze koningin Máxima wel van een uitdaging houdt, heeft ze woensdag weer laten zien tijdens een werkbezoek. Na afloop van haar bezoek aan de Defensie Para School in Breda, maakte ze namelijk een paraschutesprong.

Natuurlijk was de koningin heel zenuwachtig, maar vooral koning Willem-Alexander en prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vonden het heel spannend dat ze dit ging doen. “Ze zeiden: ‘Ben je zeker, mammie?’”, vertelde de glunderende koningin Máxima na haar landing.

Máxima maakt parachutesprong

De Defensie Para School verzorgt alle parachuteopleidingen binnen de krijgsmacht: er worden jaarlijks zo'n 800 tot 1000 militairen opgeleid op die plek. En wat is een bezoek aan zo'n bijzondere school, zonder zélf een sprong te maken, moet de koningin gedacht hebben. Nadat ze meer geleerd had over de school en met studenten sprak, kreeg Máxima een rondleiding door de trainingshal.

En toen was het grote moment daar: na een korte instructie ging de koningin met een vliegtuigje de lucht in om een tandemsprong te maken. Bij die vorm van een parachutesprong wordt de passagier - in dit geval de koningin dus - aan een opgeleide parachutist vastgemaakt om samen te springen en te landen.

Spannende ervaring

En dat was zeker wel even spannend, vertelde koningin Máxima na afloop. “Ik moest echt tegen mezelf zeggen: je moet nog ademhalen”, zei ze. Gelukkig sprong ze uiteindelijk naar eigen zeggen ‘vol vertrouwen’, mede dankzij de goede begeleiding en uitleg die ze vooraf kreeg. “Het was heel spannend. En natuurlijk word je zenuwachtiger naarmate het moment nadert.” De sprong was vooral heel snel, vertelde de koningin. Op Instagram deelt het Koninklijk Huis nog wat leuke kiekjes van de dag:

Bron | AD, Koninklijk huis

Ilse van RoekelANP / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden