Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Stinkende gootsteen? Probeer dan eens deze 3 simpele tips

stinkende-gootsteen-tips-margriet.jpg

Komt er al een paar dagen een vies luchtje uit je gootsteen? Wacht dan nog even met het gebruiken van agressieve schoonmaakproducten.

Deze vier huis-, tuin- en keukenmiddeltjes werken namelijk net zo goed:

1. Gekookt water

Deze eerste tip is vooral geschikt voor milde geurtjes en eigenlijk heel simpel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is namelijk heet water. Vul je waterkoker en gooi vervolgens de hete inhoud door het putje. Het hete water doodt alle bacteriën waardoor de geur zo verdwijnt. Is de geur nog niet weg? Dan kun je het best de volgende tip proberen.

2. Baking soda, schoonmaakazijn en gekookt water

Iets wat namelijk ook goed zou werken, is een combinatie van baking soda, schoonmaakazijn en gekookt water. Giet eerst een half kopje baking soda door het putje, gevolgd door een flinke scheut schoonmaakazijn. Als het goed is gaat je putje nu flink schuimen, wat voor jou een teken is om de waterkoker aan te zetten. Ongeveer na een kwartier kun je je putje schoonspoelen met gekookt water.

Lees ook: dit is het verschil tussen bakpoeder en baking soda

3. Baking soda, citroensap en gekookt water

Geen schoonmaakazijn in huis? Geen probleem: je kunt de azijn namelijk ook prima vervangen voor citroensap. Deze tip werkt precies hetzelfde als tip 2, alleen vervang je de azijn voor een kopje citroensap. Ook deze combinatie gaat flink schuimen, maar dan heb je na afloop wel een heerlijk ruikende gootsteen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Roomed
Beeld | iStock

Ook interessant