Margriet logo
Royal Family
HANNAH MCKAY / POOL / AFP Beeld ANP / AFP
Beeld ANP / AFP

Stiefoma of stiefgrootmoeder? Zó wil prins William niet dat zijn kinderen Camilla noemen

Koningin-gemalin Camilla hoort al lange tijd bij het Britse koningshuis. Voor de kinderen van prins William, prinses Charlotte, prins George en prins Louis, is zij dan ook een oma-figuur. Maar hoe noemen ze haar eigenlijk? Volgens koninklijk auteur Angela Levin ziet prins William de koningin niet als de stiefgrootmoeder of oma van zijn kinderen. Ze hebben volgens hem maar één grootmoeder, en dat is de moeder van Kate.

Levin maakt deze bewering in haar boek Camilla: From Outcast to Queen Consort, waarin ze schrijft: “William heeft duidelijk gemaakt dat Camilla de vrouw van zijn vader is, maar geen stiefgrootmoeder van zijn kinderen. Ook weten George, Charlotte, en Louis dat ze twee grootvaders hebben en maar één grootmoeder.”

Stiefgrootmoeder

Levin voegt eraan toe dat prins William en Harry jong waren toen Camilla in 2005 officieel hun stiefmoeder werd. “Ze was meer een vriendelijke volwassene die ze af en toe zagen op koninklijke bijeenkomsten. Ze probeerde aanmoedigend te zijn in plaats van invloedrijk.”

Ze legt ook uit dat Camilla geen problemen heeft met hoe William zich hierover voelt: “Ze heeft ook niet geprobeerd om enige verantwoordelijkheid als stiefgrootmoeder over te nemen van de kinderen van Cambridge: prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Vooral omdat de ouders van prinses Kate, Carole en Michael Middleton, zo hecht zijn.”

Vorig jaar vertelde Levin aan The Sun dat William en Kate’s moeder super close zijn. “En dat Carole hem zich veilig, comfortabel en beschermd laat voelen en dat hij zich geen zorgen hoefde te maken over wat hij zei of verantwoordelijk hoefde te zijn voor haar emoties.” Daaraan voegt ze toe dat William via de Middletons leerde hoe een liefdevol en ondersteunend gezin werkt. Het is de basis geweest om Kate liefdevol, kalm en zelfverzekerd te maken.

Queen Elizabeth

Ondanks het feit dat het dus goed klikt tussen William en Camilla, gaan de geruchten dat prins William en Harry zouden zijn ‘verblind’ door het besluit van hun overleden grootmoeder, koningin Elizabeth, om haar Queen Consort-titel goed te keuren. Auteur en koninklijke expert Christopher Andersen vertelde Us Weekly dat de beslissing ‘een wig dreef’ in de koninklijke familie. We hopen in ieder geval dat het allemaal is opgelost!

Website van het Jaar 2022

Margriet is genomineerd in de categorie Lifestyle en die prijs willen we dolgraag winnen. Stemmen doe je hier (vergeet niet om de stem te activeren via de mail die je binnenkrijgt).

Banner Margriet website van het jaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Bron | Womenshealthmag

Sanne van De WeteringANP / AFP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden