Word abonnee

Kies n煤 voor een abonnement met korting

Abonneer n煤 met korting

Lifestyle

Z贸 kun je tijdens de lockdown je lokale boekhandel steunen

koopnueenboek.jpg

Veel ondernemers hebben het ontzettend moeilijk met de verlengde lockdown, waaronder ook boekhandels. Om te voorkomen dat er na de coronacrisis helemaal geen onafhankelijke boekhandels meer bestaan, is de actie #koopnueenboek in het leven geroepen.

Wil jij ook jouw lokale boekhandel steunen? We leggen uit hoe je dat doet.

Verlengde lockdown

Er is niets fijners dan urenlang tussen de boeken neuzen in een 茅chte boekhandel. Helaas is er een grote kans dat dit na de coronacrisis een stuk lastiger wordt, waarschuwt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Boekhandels hebben het al jaren zwaar door grote online webwinkels en de verlengde lockdown zou weleens de genadeslag kunnen zijn. Daarom is de stichting, samen met onder andere Hebban en het Centraal Boekhuis, de actie #koopnueenboek gestart. Ze willen hiermee mensen aansporen om zo veel mogelijk boeken bij hun lokale boekhandel te kopen om te voorkomen dat deze voorgoed de deuren moet sluiten.

Lees ook:
Waarom je je nu niet kunt focussen op een boek (en hoe 鈥檛 je w茅l lukt)

#koopnueenboek

Maar die is toch dicht? Ja, maar dat betekent niet dat je er geen boeken meer kunt kopen. Veel boekhandels hebben zelf een online webshop waar je gemakkelijk boeken kunt bestellen. Maar zelfs als ze die niet hebben, is er een grote kans dat het tijdens de lockdown t贸ch mogelijk is om er een boek te bestellen. Stuur ze een mailtje, bel ze op, of benader ze via social media. Veel boekverkopers bezorgen momenteel de boeken zelf 贸f hebben een team vrijwilligers klaarstaan om boeken bij je thuis te bezorgen.

Minder boeken

Dit is niet alleen belangrijk om boekhandels te steunen, maar 贸贸k om uitgeverijen en dus het Nederlandse boek te helpen. Hoe minder boekhandels er zijn, hoe minder boeken er ingekocht worden bij uitgeverijen, hoe minder mogelijkheden die uiteindelijk hebben om boeken uit te geven. Kortom: haal je boekenwensenlijstje tevoorschijn en bestellen maar! Wat inspiratie nodig? Hieronder staan een aantal van onze favorieten van dit moment.

Boekentips

 1. Verzwegen 鈥 Karin Slaughter
  Zin in een spannende thriller die je in 茅茅n ruk uit wilt lezen? Dit nieuwe boek van 鈥榯hrillerkoningin鈥 Karin Slaughter laat je op het puntje van je stoel zitten.
 2. The Greatest Secret 鈥 Rhonda Byrne
  Het nieuwe boek van de auteur die de wereldwijde bestseller The Secret schreef. In haar boeken laat Byrne haar lezers kennis maken met hun innerlijke kracht en ontdek je pas 茅cht waar je toe in staat bent.
 3. De dagen samen 鈥 Marco van Houwelingen
  Twee uit elkaar gegroeide broers gaan samen op een roadtrip door de Verenigde Staten. Een warme roman over vriendschap, familie 茅n geheimen uit het verleden.
 4. Money planner 鈥 Renee Lamboo
  Vind jij sparen en verstandig met geld omgaan lastig? Je bent niet de enige! Met dit boek leer je makkelijk je eigen financi毛n bijhouden en het leven te cre毛ren waar je van droomt.
 5. Denk als een monnik 鈥 Jay Shetty
  De inspirerende en diepgaande lessen uit de hindoetraditie worden in dit boek door Jay Shetty omgezet naar praktische en toegankelijke adviezen die je helpen stress te verminderen, relaties te verbeteren en je eigen innerlijke kracht te vinden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | Steunjeboekhandel.nl
Beeld | Getty Images

Margriet 04

Margriet 04 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: genieten van de winter met warme wintermode, de beste plekken om vogels te spotten, reset je gezondheid, nieuwe man: nieuwe seks en nog v茅茅l meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 鈥榤 online zonder verzendkosten.

Ook interessant