Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze sterrenbeelden kunnen het slechtst met elkaar samenwerken (en deze het beste)

sterrenbeelden-samenwerken.jpg

Heb je een collega die je echt niet uit kunt staan? Blijkbaar kun je daar niks aan doen, maar staat het gewoon niet in de sterren dat jullie met elkaar overweg kunnen. Als we de astrologie moeten geloven zijn er namelijk een aantal sterrenbeelden die heel slecht met elkaar kunnen samenwerken. 

En déze combinaties zijn juist een topteam op de werkvloer.

Sterrenbeelden die slecht met elkaar kunnen samenwerken 

Kunnen jij en je collega het bloed onder elkaars nagels vandaan halen, terwijl jullie met anderen wel heel goed overweg kunnen? Je hebt je collega’s meestal niet voor het uitkiezen en dus lopen er heel wat verschillende persoonlijkheden rond. Niet gek dat je met de een beter kunt samenwerken, dan met de ander. En blijkbaar heeft die voorkeur ook te maken met je sterrenbeeld. Er zijn namelijk een paar sterrenbeelden die beter niet kunnen samenwerken, omdat hun eigenschappen en werkmentaliteit wel heel ver van elkaar af liggen. Dat zijn de volgende duo’s:

Schorpioen en Leeuw

Je kunt de sterrenbeelden Schorpioen en Leeuw beter niet als duo neerzetten. Dat komt omdat een Schorpioen zich onwijs kan irriteren aan een Leeuw. Een Leeuw wil graag de leiding nemen, terwijl een Schorpioen de zaken ook op zijn of haar manier wil doen. Daarnaast houdt een Schorpioen van vragen stellen, terwijl een Leeuw daar weer lichtelijk allergisch voor is. Ook zijn beide sterrenbeelden behoorlijk koppig, waardoor ze lastig tot een compromis komen. Niet het sterkte duo dus. 

Kreeft en Weegschaal

Ook de sterrenbeelden Kreeft en Weegschaal zijn geen topteam. Een Weegschaal kan besluiteloos zijn en soms wat oppervlakkig. Een Kreeft is juist emotioneel sterk betrokken, houdt van knoppen doorhakken en is dol op stabiliteit. Die insteek botst. Doordat beide sterrenbeelden moeite hebben om elkaars denkwijze te begrijpen gaat samenwerken vaak moeizaam. 

Maagd en Boogschutter

Een Maagd is erg kritisch en perfectionistisch, terwijl een Boogschutter de regels het liefst los laat en vrij wil zijn. Een Boogschutter durft risico’s te nemen, terwijl een Maagd dol is op een strakke organisatie. De twee lopen elkaar daardoor alleen maar in de weg. 

Lees ook: Busted: dít smoesje gebruik jij volgens je sterrenbeeld het meest

De beste samenwerkingen

Er zijn ook een paar sterrenbeelden die juist heel goed met elkaar kunnen samenwerken, omdat ze veel van dezelfde eigenschappen hebben of elkaars gebreken juist aanvullen. Dat zijn de volgende:

Schorpioen en Steenbok

Een Schorpioen en Steenbok zijn allebei heel toegewijd aan hun werk. Hoewel een Steenbok ook heel koppig kan zijn, kunnen beide wel heel goed naar elkaar luisteren. Hierdoor kunnen er wel meningsverschillen ontstaan, maar vullen de twee sterrenbeelden elkaar uiteindelijk vaak aan. 

Ram en Waterman

De sterrenbeelden Ram en Waterman zijn allebei aanpakkers. Al dat koffieleuten op kantoor vinden ze maar tijdverspilling, dus werken ze het liefste beide hard door. Een Waterman is goed in snelle oplossingen bedenken en een Ram kan dit soort plotselinge veranderingen weer goed naar anderen communiceren. Dat maakt de twee een gouden duo. 

Leeuw en Maagd

Een Leeuw neemt graag de leiding en een Maagd is daar vaak helemaal oké mee. Een Maagd hoeft niet zo nodig op de voorgrond te treden, maar kan wel met hele goede ideeën komen. Een Leeuw heeft het zelfvertrouwen om dit vervolgens heel overtuigend naar anderen te pitchen. Hoewel de twee heel erg verschillen, vullen zij elkaar hierdoor heel goed aan.  

Stier, Kreeft en Vissen

De sterrenbeelden Stier, Kreeft en Vissen kunnen heel goed samenwerken, omdat hun persoonlijkheden erg overeenkomen. Ze zijn geduldig, meelevend, onzelfzuchtig en sympathiek. Ze kijken vaak hetzelfde tegen vraagstukken aan en houden allemaal niet van negativiteit, kritiek en plotselinge veranderingen.

Tweelingen, Boogschutter en Weegschaal

Als laatste kunnen ook de sterrenbeelden Tweelingen, Boogschutter en Weegschaal goed samenwerken. Dat komt omdat ze graag overleggen met anderen, nieuwsgierig zijn en open staan voor nieuwe ideeën. Hoewel alle drie de sterrenbeelden wel behoorlijk dominant zijn in hun werk, kunnen ze vaak toch een middenweg vinden. 

Bron | AndC, YourTango
Beeld | Getty Images

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant