Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Lig jij ’s nachts vaak te piekeren? Misschien ligt het wel aan je sterrenbeeld

sterrenbeeld-piekeren.jpg

Kun jij de hele nacht wakker liggen en blijven malen? Dat kan heel vervelend zijn. En als we de astrologie moeten geloven kun je hier zelf maar weinig aan doen. Dat jij zo vaak ligt te piekeren, dat zou namelijk aan je sterrenbeeld kunnen liggen. 

Déze vier sterrenbeelden zijn de grootste piekeraars. 

Tweelingen 

Het sterrenbeeld Tweelingen is in gedachte vaak met honderden dingen tegelijk bezig. Je hersenen blijven maar overuren draaien en ook ’s nachts gaat die gedachtemolen niet uit. Daarnaast zorgt al die drukte in je hoofd ervoor dat je in bed maar moeilijk kunt ontspannen. Probeer de dingen los te laten, je gedachtes uit te schrijven of ze te bespreken met iemand, zodat ze niet oneindig in je eigen hoofd blijven hangen. 

Maagd 

Een Maagd is heel perfectionistisch en kritisch op zichzelf. Als dit jouw sterrenbeeld Maagd is, dan is de kans groot dat je ’s nachts vaak wakker ligt en piekert over dingen die je overdag anders had willen doen. Zonde. Probeer niet zo streng voor jezelf te zijn. 

Lees ook: Feit of fabel: leidt piekeren tot slapeloze nachten?

Kreeft 

Ook het sterrenbeeld Kreeft kan flink wat overuren maken. Dit gaat vaak om werk gerelateerde zaken. Je bent dol op aanpakken. Je begint het liefst al ’s morgens vroeg en hebt er geen problemen mee om tot laat door te gaan. Maar hierdoor is je hoofd voor het slapengaan nog lang niet leeg en lig je vaak nog eindeloos te piekeren over je werk. Probeer daarom ook genoeg tijd in de avond vrij te maken voor ontspanning

Ram 

Als jouw sterrenbeeld Ram is, dan is de kans groot dat jij ’s nachts vaak urenlang ligt te piekeren als je overdag niet je hart hebt kunnen luchten. Je vindt het lastig om over je gevoel te praten en daardoor kun je je emoties behoorlijk opkroppen. Vervolgens ben je hier ’s nachts vaak zelf de dupe van. Probeer daarom je gevoelens wat vaker te bespreken met iemand die je vertrouwt. En zit iets je dwars? Spreek dit dan meteen uit. 

Bron | YourTango
Beeld | Getty Images

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je gevoel voor humor

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.        

Ook interessant