Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze sterrenbeelden hebben het hoogste EQ

mensen-met-dit-sterrenbeeld-hebben-het-hoogste-eq.jpg

Mensen met een hoge emotionele intelligentie (EQ) kunnen vaak goed communiceren, zijn social vaardig en kunnen relaties lang onderhouden. Ze voelen feilloos aan hoe een ander zich voelt. Maar wist je dat je sterrenbeeld invloed heeft op hoe hoog je EQ is?

Denkpositief.com vertelt welke sterrenbeelden het hoogste EQ hebben.

Sterrenbeeld met hoog EQ

Mensen met een hoog EQ hebben typische eigenschappen, wat te maken heeft met je sterrenbeeld. De emotionele intelligentie is een ongrijpbare aantrekkingskracht in iemand: het beïnvloedt hoe we ons gedragen en hoe we omgaan met het gedrag van anderen. 

Déze zes sterrenbeelden hebben het hoogste EQ:

Tweelingen

Tweelingen zijn intense voelers en blijven koste wat kost trouw aan hun gevoelens. Ze kunnen niet doen alsof, en willen zichzelf niet voor de gek houden. Ze zijn niet bang voor confrontatie, want als ze gekwetst worden laten ze dit zeker weten. Dit is een mooie eigenschap die natuurlijk niet altijd aangenaam is, maar eerlijk is het wel.

Weegschaal

De Weegschaal kijkt en analyseert. Ze hebben veel kennis van lichaamstaal en kunnen de situatie snel doorzien. Verder is de Weegschaal voorzichtig en afwachtend en daardoor niet impulsief. Ze weten waar anderen behoeften aan hebben en dit voorgevoel is een duidelijk signaal van emotionele intelligentie. Ze luisteren naar een stemmetje in hun hoofd en zijn in staat om mensen te helpen die dit zelf niet laten merken.

Kreeft

Kreeften zijn de meest emotionele sterrenbeelden die er zijn. Als ze iets doormaken voelen ze dit op een intense manier. Ze houden van huiselijk en geven heel veel liefde. Wel vinden ze het moeilijk om weer normaal verder te gaan na bijvoorbeeld een ruzie. Als mensen met een Kreeft praten, hebben ze het gevoel dat dit sterrenbeeld betrouwbaar is. Mensen helpen en empathie zitten echt in de aard van de Kreeft.

Lees ook
Dít zegt jouw sterrenbeeld over je gevoel voor humor

Leeuw

De Leeuw zou je misschien niet zo snel categoriseren als erg emotioneel vanwege hun grote ego. Maar het ego en de behoefte die de Leeuw voelt om ervoor te zorgen dat ze altijd de beste zijn, is juist wat hen emotioneel zo intelligent maakt. Ze weten hoe ze zich in nieuwe situaties gemakkelijk kunnen aanpassen en zullen vechten om de beste sociale positie te krijgen. En terwijl ze vechten voor een eigen plek, komen ze ook voor anderen op. Als de Leeuw eenmaal gevoelens voor je heeft zijn ze erg lief, zorgzaam en teder.

Vissen

De Vis is de ideale vriendin: ze weet namelijk precies wat je wil horen op het juiste moment. Ze begrijpt en voelt wat je doormaakt en dat is precies waar je behoefte aan hebt. Vissen kunnen zich goed verplaatsen in een ander, en zijn daardoor empatisch, liefdevol en zorgzaam.

Maagd

Maagden zijn niet alleen heel netjes en georganiseerd, ze zijn ook heel emotioneel en hebben een hoge emotionele intelligentie. Dit is makkelijk uit te leggen. De Maagd wil namelijk alles begrijpen en analyseren, en hebben daar hun emotionele intelligentie voor nodig. Toch houden ze hun eigen emoties vaak verborgen voor anderen, maar dit neemt niet weg dat ze anderen niet begrijpen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Denk Positief
Beeld | iStock

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je gevoel voor humor

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant