Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

“Sterren kijken door het panoramadak”

mitsubishi-asx.png

– in samenwerking met Mitsubishi – 

Annelies (41), moeder van twee dochters van 6 en 8, testte één week de Mitsubishi ASX. Gedurende de testperiode gebruikte ze de auto in het dagelijks leven voor werk, boodschappen en sport van de kinderen. Ook bezocht zij haar moeder in Friesland vanuit de Randstad. Hierdoor kon de Mitsubishi ASX uitgebreid getest worden!

Hoge zit geeft een veilig gevoel

“Ik vind het een hele fijne auto om in te rijden. Wat ik echt een heel positief punt vind, is dat je zo hoog zit, opvallend hoe prettig dat is.” Vooral in combinatie met de grote, stoere en stevige auto, geeft dit haar een veilig gevoel. “Erg fijn dankzij het overzicht wat je hierdoor krijgt!”

Stoer design en ruim van binnenMitsubishi ASX

Het design wordt door Annelies omschreven als luxe, strak, mooi en stoer. “Hij ziet er heel mooi en strak uit van binnen. En de kleur rood vind ik echt top, het is een stoere auto. ” Van binnen vindt Annelies de Mitsubishi ASX erg ruim en er is voldoende ruimte voor de boodschappen. “Het grote pak konijnenvoer past er prima in”. De kofferbak had wel nog wat ruimer gemogen, volgens Annelies. “Met kamperen denk ik dat onze spullen voor vier personen niet allemaal in de achterbak zouden passen. Maar voor de dagelijkse dingen of op vakantie naar een huisje of hotel is de kofferbak groot genoeg.”

Veel extra opties

Vervolgens vertelt Annelies enthousiast over het panoramadak. Op een mooie heldere avond ging zij met haar dochters speciaal een ritje maken om de sterren te bekijken vanuit de auto. Ook aan de luxe van de Mitsubishi ASX kon Annelies goed wennen. De getinte ramen achterin (“geen theedoeken meer nodig voor de ramen”) en lederen bekleding zijn praktisch voor de kinderen en ze vindt de ingebouwde navigatie en het signaal wanneer je moet schakelen erg handig. De achteruitrijcamera was even wennen maar uiteindelijk ideaal, net als het elektrisch verstellen van de stoelen en het automatisch inklappen van de spiegels. En dan het geluid in de auto…: “Een geweldige stereo-installatie”.

“Zo’n fijne auto”

De Mitsubishi ASX stuurt erg fijn en ondanks zijn grootte ging het parkeren en scherpe bochten maken goed. “Naar een drukke stad gaan kan dus prima!” volgens Annelies. Samengevat geeft Annelies de auto een 7,5 met als aandachtspunt dat ze een snellere versie zou nemen die beter aansluit bij de pittige, stoere uitstraling van de auto. De prijs-kwaliteit verhouding noemt Annelies als sterk punt. “Niet duur voor wat je er standaard bij krijgt. Zo’n fijne auto en opvallend ook hoe zuinig hij is! Ik had misschien nog wel een keer op en neer naar Friesland gekund”. Annelies zou de Mitsubishi ASX zeker aanraden aan andere mensen in haar omgeving.

 

Nieuwsgierig geworden naar deze auto? Kom hier meer te weten over de Mitsubishi ASX. Zoals je in de video ziet, heeft Inge de auto ook getest. Lees in Margriet editie 47 meer over wat zij van deze auto vindt.

Bron: Getest via hettestpanel.nl (september 2015)

Ook interessant