Margriet logo
null Beeld

Steeds vaker erotische dromen? Dít betekent het waarschijnlijk

Hebben jouw dromen vaak een erotische ondertoon? Je bent niet de enige! Vrouwen hebben namelijk steeds vaker erotische dromen, zo blijkt uit een  onderzoek van de universiteit van Freiburg. Maar hoe kan dit eigenlijk? En wat betekent het als je zo’n droom hebt?

Feminisme

Volgens onderzoeker Michael Schredl is het niet eens per se zo dat vrouwen vaker erotische dromen hebben: het feminisme zou er alleen voor hebben gezorgd dat vrouwen tegenwoordig makkelijker over hun erotische dromen praten, waardoor dit ook vaker in studies naar voren komt.

Wat betekenen erotische dromen?

Er werd altijd gedacht dat dromen een weerspiegeling zijn van je diepere wensen en verlangens, wat natuurlijk best verontrustend is als je net een erotische droom hebt gehad over je baas. Toch ligt het allemaal een stukje genuanceerder dan dat. Een erotische droom zou bijvoorbeeld op één van de volgende dingen kunnen wijzen:

1. Je zoekt toenadering

Heb je een erotische droom gehad over een collega waar je het écht niet mee kunt vinden? Geen zorgen: dit betekent niet meteen dat je stiekem gevoelens voor diegene hebt. Je onderbewustzijn maakt je in dit geval waarschijnlijk alleen maar duidelijk dat je ernaar verlangt om het conflict tussen jullie op te lossen.

2. Je hebt verborgen verlangens

Een erotische droom kan ook te maken hebben met een verlangen dat in je onderbewustzijn sluimert. Dit verlangen, dat echt niet altijd seksueel getint hoeft te zijn, heb je waarschijnlijk nog niet eerder bewust aangevoeld. Denk bijvoorbeeld aan het verlangen naar meer affectie in je relatie of meer initiatief vanuit je partner.

3. Je sensuele zelf vraagt om aandacht

Als jij je erotische en sensuele kant in je dagelijkse leven vaak onderdrukt, dan kan het zomaar zijn dat deze tot uiting komt in je dromen. Een erotische droom kan in zo’n geval een hint zijn dat je iets meer lust en passie in je leven moet toelaten.

4. Je moet jezelf leren accepteren

Ken je de persoon, waarmee je in je dromen een erotisch avontuur beleeft, goed? Bedenk dan eens drie woorden om die persoon zijn persoonlijkheid te omschrijven. Is hij of zij dominant of juist onderdanig? Brutaal of eerder verlegen? Zijn de eigenschappen die de persoon in kwestie heeft, eigenschappen waar jij juist niet over beschikt? Dan zou je erotische droom zomaar kunnen betekenen dat je moet leren om jezelf te gaan accepteren zoals je bent.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN

Foto | iStock

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden