Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze sport past het beste bij jouw sterrenbeeld

sport.jpg

We hebben allemaal een andere voorkeur als het op sporten aankomt. De één houdt van een teamsport, de ander loopt liever hard en de derde doet aan yoga om de spieren soepel te houden. Daarnaast heeft de keuze voor een sport ook te maken met je persoonlijkheid. Ben je benieuwd welke sport er gelinkt is aan jouw sterrenbeeld?

Steenbok (22 december t/m 19 januari)

Voor jou als steenbok is het belangrijk dat je een sport samen kunt beoefenen: teamsporten zijn jou op het lijf geschreven. Hockey, voetbal, korfbal of handbal, allemaal prima. Het gaat er bij jou om dat je mensen om je heen hebt. Je zult niet snel een training overslaan, omdat je weet dat je team op je rekent.

Waterman (20 januari t/m 18 februari)

Watermannen zijn eerlijk en loyaal. Ze functioneren het best in grote groepen, maar kunnen ook heel afstandelijk uit de hoek komen. Onafhankelijkheid is belangrijk voor je en daarom is Zumba dé ideale sport voor jou. Je kunt lekker even uit je bol gaan in een grote groep.

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Vissen zijn flexibel, hebben veel energie en houden van een beetje afwisseling. Het sterrenbeeld Vissen doet zijn naam eer aan: ze houden namelijk van activiteiten op óf in het water. Denk hierbij aan: zwemmen, surfen, waterpolo of aquarobics. Luister bij het kiezen van deze watersport goed naar je lichaam. Je weet zelf wat het beste voor je is!

Lees ook: Dít zegt jouw sterrenbeeldelement over je seksleven

Ram (21 maart t/m 19 april)

Rammen houden van heftige trainingen. Een pittige cardio-workout helpt je om stress te verdrijven. Je kunt jezelf goed uitdagen, maar pas op: geef niet op als je niet direct resultaat ziet. Houd het interessant en varieer met een schema. Combineer activiteiten als: fietsen, spinnen, tennis en fitness.

Stier (20 april t/m 20 mei)

Sporten staat bij Stieren niet op het lijstje met favoriete bezigheden. Jij houdt je liever bezig met het ontdekken van nieuwe dingen. Dit kun je prima combineren met hardlopen of snelwandelen. Als je elke keer een andere route neemt, ontdek je leuke plekken in de buurt. Je zult zien dat deze activiteit zó in je dagelijks ritme komt.

Tweelingen (21 mei t/m 20 juni)

Tweelingen houden ervan om een sport samen te doen. Tennissen of squashen is daarom de ideale optie. Zo zal je sociale kant nog steeds gestimuleerd worden, terwijl je ondertussen lekker actief bezig bent.

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

Kreeften kunnen hoog in hun emoties zitten. Yoga als sport is daarom de perfecte afleiding. Je zult merken dat je je innerlijke rust weer terug vindt en al je gedachtes op een rijtje kunt krijgen. Een matje erbij en even helemaal aan niets denken kan heel fijn werken voor een Kreeft.

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

De leeuw als persoon houdt graag van aandacht en heeft graag de spotlights op zich gericht. Wat voor sport kun je dan het beste beoefenen? Juist, dansen! Ga voor een intensieve dansles waar je een partijtje flink moet zweten.

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

Maagden hebben vooral behoefte aan wat rust in hun leven. Ze zijn namelijk vrij nuchter en hebben oog voor detail. Een sport die daarop aansluit is pilates. Je bent toch in beweging en ondertussen kalmeer je jouw geest. Klinkt heel rustgevend toch?

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Weegschalen zijn altijd in balans. Daarom past de sport ballet perfect bij de Weegschaal. Zoek jij evenwicht, werk je bewegingen tot in de puntjes af en probeer je zo elegant mogelijk over te komen? Dan vind je gegarandeerd voldoening in ballet. Genoeg sportscholen bieden tegenwoordig ook een barre workout aan, dus ideaal om een keer te proberen!

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Schorpioenen hebben behoorlijk wat pit en kunnen dingen intens ervaren. Daarom is een uitdagende en fysiekere sport meer iets voor jou. Met boksen zul je zowel fysiek als mentaal tot het uiterste gedreven worden. Heerlijk om frustratie van je af te slaan!

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

Boogschutters zijn graag in de natuur te vinden. Het is dan ook niet verrassend dat jouw favoriete sport zich afspeelt in de open lucht. Hiken is namelijk waar jij je het prettigst bij voelt. Heerlijk in de bossen een paar uur stevig doorstappen. Niet alleen goed voor je lichaam en conditie, maar ook om je hoofd leeg te maken, terwijl de vogels boven je fluiten.

En, welke sport past er bij jouw sterrenbeeld?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Fem-fem.nl
Beeld | iStock

Margriet 26

Margriet heeft een nieuwe look! Er staat niet alleen een fris, nieuw logo op de voorkant, maar ook de binnenkant heeft een make-over gekregen. Zien? Haal Margriet 26 snel in de winkel of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant