Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít is jouw ‘spirit animal’ volgens je sterrenbeeld

dit-is-jouw-spirit-animal-volgens-je-sterrenbeeld.jpg

Astrologie kan je van alles over jezelf vertellen – vraag het, en het antwoord is waarschijnlijk te vinden in de sterren. Volgens de indianen kun je aan de datum van je geboorte ook een ‘spirit animal’ koppelen: een geestendier dat een afspiegeling is van jouw karakter.

Een spirit animal staat symbool voor jouw spirituele energie en diepste verlangens. Benieuwd welk dier bij jouw sterrenbeeld hoort? Lees dan snel verder.

Ram (21 maart – 19 april): havik

De ram is een vurig sterrenbeeld vol passie, onafhankelijkheid en trouw. Het dier dat hier perfect bij past is de havik of valk. Deze roofvogels zijn natuurlijke leiders en gedijen goed in grotere groepen, maar vinden het nóg fijner om alleen te werken. Het zijn namelijk best impulsieve beesten die niet altijd nadenken over de gevolgen van hun acties. Haviken kunnen als arrogant of egoïstisch gezien worden, net als de ram, maar dit heeft alleen te maken met hun zelfverzekerdheid. En ondanks de harde buitenkant hebben deze types enorm veel compassie en zetten ze relaties met familie boven alles.

Stier (20 april – 20 mei): bever

Stieren zijn misschien wel eigenwijs, maar hebben hierdoor ook ontzettend veel geduld. Je zult niet rusten tot je het resultaat hebt dat je wilt. Net als de bever: deze beestjes zijn strategisch, vindingrijk en heel erg scherp. Een overeenkomst tussen stieren en bevers? Het moet op hun manier, of helemaal niet. Een beetje bescheidenheid zou ze daarom niet misstaan. Diep vanbinnen zijn bevers compassievol, trouw en gul naar hun naasten.

Tweelingen (21 mei – 20 juni): hert

Tweelingen staan erom bekend vele kanten te hebben (het zijn immers TWEElingen), van een uitdaging te houden en veel lol te maken. Herten zitten ook vol energie, en zijn geestig en intelligent. Herten zijn niet bang om voor gek te staan en ze stuntelen hierdoor wat af. Op het gebied van liefde zijn herten trouwe en inspirerende partners, maar wel kieskeurig. Deze spirit animal is ook een waarschuwing voor ze om niet te ijdel te zijn. Vertrouw op je natuurlijke charisma (want daar hebben tweelingen genoeg van), en niet op je uiterlijk.

Kreeft (21 juni – 22 juli): specht

Geloof het of niet, maar kreeften hebben een heleboel gemeen met de specht. Dit komt omdat spechten hele zorgzame dieren zijn, net als mensen met het sterrenbeeld kreeft. Kreeften zijn, net als spechten, goede ouders die hun kinderen een warm thuisgevoel geven. Als kreeft kun je goed luisteren en ondersteunen, vooral op emotioneel gebied. Je staat misschien bekend als zuinig, maar dat is niet altijd iets slechts: het betekent ook dat je van niets iets kunt maken.

Leeuw (23 juli – 22 augustus): zalm

Wat hebben de grote, trotse leeuw en de zalm met elkaar gemeen? Net als zalm heeft de leeuw er geen moeite mee om tegen de stroming in te zwemmen. Ze zijn originele, inspirerende, creatieve en onafhankelijke types. De leeuw is een natuurlijke leider en hun natuurlijke charisma maakt ze overal geliefd. Net als dat zalm overal geliefd is. De zalm staat symbool voor vurige emoties, vooral in de liefde. Ze zijn snel gekrenkt wanneer hun gevoelens niet beantwoord worden. De les die je van je spirit animal kunt leren? Gebruik je dramatische en emotionele kant op een goede manier, en vermijd gevoelens als jaloezie en egoïsme.

Maagd (23 augustus – 22 september): beer

Maagden zijn onafhankelijk en perfectionistisch, net als de beer. De beer kan als jouw spirit animal je diepste gevoelens reflecteren. Ze werken graag op een methodische manier en zijn extreem intelligent. Ze hebben een groot hart en zijn vaak gul, vooral naar de mensen toe waarvan ze houden. Maar: beren zijn ook verlegen en kunnen heel minimalistisch leven. Daar heb jij als maagd geen moeite mee. De les die jij van beren kunt leren is dat je niet te teruggetrokken en sceptisch moet worden. Wees niet té streng voor jezelf, soms is goed gewoon goed genoeg.

Weegschaal (23 september – 22 oktober): raaf

De weegschaal staat voor balans en gelijkheid in het leven. De raaf toont hier, gek genoeg, veel overeenkomsten mee. Het zijn vredelievende, diplomatische en intelligente dieren. Ze worden in films niet voor niets vaak afgebeeld als adviseurs. Vanbinnen zijn ze romantisch en geduldig, waardoor ze goede leraren zouden zijn. Jij als weegschaal kunt jouw intelligentie goed combineren met jouw sociale kant, waardoor je makkelijk in de omgang bent én een waardevolle vriend of kennis bent voor velen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november): slang

De schorpioen is misschien wel het meest mysterieuze sterrenbeeld. Jouw spirit animal is daarom de slang: een geheimzinnig dier met een gevaarlijke uitstraling. Schorpioenen zijn vaak spiritueel en voelen zich aangetrokken tot het onbekende. Er loopt een fijn lijntje tussen passie en extreme stemmingswisselingen die soms zelfs gewelddadig kunnen zijn. Let erop dat je je emoties niet altijd de vrije loop laat.

Boogschutter (22 november – 21 december): uil

Boogschutters zijn, net als uilen, gedreven, energiek en gepassioneerd. Dit uit zich soms in impulsiviteit. Daarnaast zijn boogschutters makkelijk in de omgang en ze geven meer om vriendschappen dan wat dan ook. De les die je van je spirit animal kunt leren is dat hoe onafhankelijk je ook bent, je niet moet vergeten dat je gevoelig bent en dat het niet erg is om om hulp te vragen.

Steenbok (22 december – 19 januari): gans

Mensen met het sterrenbeeld steenbok staan erom bekend een beetje eenlingen te zijn. Net als de gans. Maar dat is niet per se iets negatiefs: ganzen zijn namelijk ook heel ambitieus en gedreven. En die kracht haal jij gewoon uit jezelf. Jij bent je grootste concurrent. Daarnaast geeft jouw spirit animal aan dat je grappig bent en veel talent bezit, maar dat je ook moet oppassen voor obsessief of verslavend gedrag.

Waterman (20 januari – 18 februari): otter

Er is geen enkel dier speelser of creatiever dan de otter. Net als de waterman kunnen ze het best omschreven worden als ‘eigenzinnig’. Otters trekken hun eigen plan en dat doe jij als waterman ook, ongeacht wat anderen daarvan denken. Watermannen zijn ook ontzettend sociaal en maken vrienden met iedereen – zelfs als ze als dag en nacht van iemand verschillen. Op het gebied van de liefde zijn ze wél kieskeurig, maar als ze eenmaal de ware hebben gevonden, laten ze ook niet meer los. Net als de otter. Pas wel op dat je je niet teveel van je vrienden en familie afsluit wanneer je je rot voelt.

Vissen (19 februari – 20 maart): wolf

Vissen zijn de dromers van de dierenriem. Ze zijn elegant, gul en gevoelig. Net als de wolf, een dier vol passie en emotie. Ze zijn onafhankelijk en kunnen prima tijd alleen doorbrengen, maar worden ook goed opgenomen in groepen. Een negatief trekje dat hun spirit animal ook heeft, is dat vissen obsessief bezig kunnen zijn met vrienden of familieleden.

Bron | Thethings.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant