Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit speelgoed uit de jaren 90 kan nu honderden euro’s waard zijn

dit-speelgoed-uit-de-jaren-90-kan-nu-honderden-euros-waard-zijn.jpg

Wie wat bewaart, heeft wat. Zeker als het speelgoed betreft. Want wist jij dat de speeltjes van jou of je (klein)kinderen uit de jaren negentig nu héél veel geld (lees: honderden tot duizenden euro’s) waard kunnen zijn?

Niet weggooien dus, of even goed zoeken op zolder als je een van onderstaande speeltjes uit de jaren negentig hebt. Je kunt ze tweedehands voor flink wat euro’s doorverkopen.

Is jouw speelgoed geld waard?

My Little Pony

My little pony Margriet

Inmiddels bestaan er honderdduizenden My Little Pony’s op de wereld, als het niet meer is. Het zijn dan ook de bijzonder uitziende speelgoedpaardjes die nog het meeste geld opleveren. Zo is een exemplaar van de ‘Firefly’ uit 1983 voor 786 pond (868 euro) verkocht op eBay. Hoe minder exemplaren ervan zijn, hoe waardevoller de Pony is. Ga dat dus zeker even na voordat je jouw paardje te koop zet.

Pokémonkaarten

Pokémon kaarten Margriet

De pokémonkaarten waren niet aan te slepen tijdens de pauzes op school. Wat waren voornamelijk jongens druk met ruilen. Een hobby waar veel geld in omgaat. Zo is de Pikachu Illustrator Card, een heel zeldzame pokémonkaart, maar liefst meer dan 100.000 dollar waard. Ook Charizard-kaarten zijn behoorlijk wat geld waard. Vind je een oude map met pokémonkaarten in de kast? Spit die dan even aandachtig door. Hier en hier vind je een overzicht van de meest waardevolle pokémonkaarten. Want zeker door het razend populaire Pokémon Go nu, worden sommige kaarten meer en meer waard.

Furbies

Furby Margriet

Heb jij vroeger een Furby gehad, of was je (klein)kind dol op zijn of haar harige speeltje? Dan ben je een geluksvogel als je dit speelgoed bewaard hebt, want het is nog steeds geld waard. Voor een vintage Furby kun je rustig twee tientjes vragen, blijkt uit het aanbod op Marktplaats. Zeker als je een origineel exemplaar uit 1998 hebt. Limited edition Furbies zijn eerder voor 630 euro en 360 euro verkocht.

Tamagotchi

Tamagotchi Margriet

Het populairste huisdier in de jaren negentig was misschien wel de tamagotchi. Een virtueel wezentje dat je met de drie knopjes op het kleine apparaat liefde, aandacht en eten kan geven. Dat werd wereldwijd een regelrechte hype. Alleen de tamagotchi’s die nog ongeopend in de verpakking zitten, zijn 55 tot 110 euro waard. Gebruikte exemplaren kunnen alsnog 15 tot 25 euro opleveren.

Lees ook
Nostalgie: dit waren de allerleukste rages vroeger

Lego

Lego Margriet

Lego is anno 2020 nog altijd populair. Bepaalde pakketen zijn ook nog eens honderden euro’s waard. Zo kun je volgens The Telegraph voor een tweedehands origineel Taj Mahal-legopakket 1333 dollar (zo’n 1165 euro) vragen. En de Cafe Corner zou 2200 euro waard zijn. Sommige Star Wars-legopakketten worden voor duizenden euro’s verkocht. Zoals de Ultimate Collector’s Millennium Falcon die voor 3800 pond (ruim 4100 euro) verkocht is, terwijl ‘ie origineel 342 pond (377 euro) was.

Game Boy

Gameboy Game Boy Margriet

Gooi ook zeker je Nintendo Game Boy niet zomaar weg. Game Boys uit de vroege jaren negentig worden vandaag de dag voor meer dan vijftig euro verkocht. En daar kun je wat euro’s bij optellen als je er ook spelletjes bij doet. Als het apparaat nog steeds in de originele, gesealde doos zit, kan ‘ie maar liefst 270 euro waard zijn. Ook een Game Boy Colour kan nog bijna 70 euro opleveren.

Polly pocket

Een poppenhuis in zakformaat. Hoeveel geld kan zulk speelgoed waard zijn? Nou, behoorlijk wat. Zo zijn er op eBay vintage Polly Pocket-sets voor maar liefst 1421 pond (zo’n 1569 euro) verkocht. Die waren wel nog in uitstekende conditie en in de originele verpakking. Hoe meer van de onderdelen je nog compleet hebt, hoe waardevoller jouw Polly Pocket nog is. Maar de koffertjes zijn ook als ze gebruikt en incompleet zijn nog wat waard. Deze verkoper vraagt bijvoorbeeld 150 euro voor haar gebruikte Polly Pocket-collectie op Marktplaats. En met het exemplaar ‘Sea and sunsets set and car series 6’ en ‘Polly Pocket two doll set, swim party with Polly and Ana plus 17 fashions’, heb je mogelijk goud in handen. De eerste zou meer dan 8000 euro waard zijn, de tweede ongeveer 1250.

Bron | Daily Mail, Save the student, Libelle.be, The Telegraph
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant