Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít zegt jouw favoriete pindakaas over je persoonlijkheid

dit-zegt-de-soort-pindakaas-die-je-kiest-over-je-persoonlijkheid.jpg

Wie van pindakaas houdt, heeft altijd een pot in de kast staan. Ideaal voor op je boterham, maar ook lekker om koekjes mee te bakken of je smoothie een boost te geven. Maar dan nu de vraag: kies jij voor gladde, romige pindakaas of de variant met stukjes? De voorkeur die je hebt voor de soort pindakaas blijkt namelijk iets te zeggen over je persoonlijkheid.

Er is zelfs onderzoek naar gedaan. Uit een enquête onder 2000 Amerikanen kwam naar voren dat het aantal liefhebbers voor gladde pindakaas en de variant met stukjes ongeveer gelijk is. Maar er zijn meer resultaten dan alleen dat; er blijkt een relatie te zijn tussen het soort pindakaas dat mensen het liefst eten en hun persoonlijkheid.

Lees ook:
Pindakaas gezond? Volgens het Voedingscentrum is dit lang niet altijd het geval

Pindakaas en persoonlijkheid

63 procent van de pindakaas-met-stukjes-liefhebbers zou zichzelf omschrijven als optimistisch, tegenover 56 procent van de liefhebbers van romig. De creamy pindakaas-liefhebbers zijn daarnaast ochtendmensen en vinden zichzelf meer introvert vergeleken met de liefhebbers van de crunchy spread. Zij zijn eerder avondmensen én extravert. Binnen welke groep val jij?

Liefde gaat door de maag

Het onderzoek liet ook zien dat 63 procent van de respondenten pindakaas liever links laat liggen als het niet hun favoriete soort betreft. En de liefde voor het broodbeleg blijkt nog behoorlijk ver te gaan: vrijgezelle deelnemers zeiden dat het een flinke afknapper zou zijn als hun date niet de voorkeur had voor dezelfde soort pindakaas.

Lees ook:
Dol op pindakaas? Dan wil je deze boom in je tuin hebben

Bron | RealSimple
Beeld | Getty Images

Ook interessant