Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Snotneus door airco? Zó voorkom je het voortaan

snotneus-door-airco-dit-kun-je-er-heel-gemakkelijk-aan-doen.jpg

Hoewel je niet echt ziek zal worden van een airco, kun je er wel degelijk een flinke snotneus aan overhouden. Wij leggen je hier uit hoe dit precies zit én hoe je een snotneus door de airco kunt voorkomen.

Want wat blijkt? Het heeft allemaal te maken met een droge lucht en niet met koude lucht.

Zo werkt het

Een airco zuigt de lucht naar binnen en deze wordt dan vervolgens dankzij condensatie gekoeld en onvochtigd. Droge lucht geeft namelijk een koeler gevoel dan een vochtige lucht. Juist deze droge lucht kan ervoor zorgen dat je de volgende ochtend een beetje een ziekig gevoel hebt. Een te droge lucht zorgt er namelijk voor dat je ogen droog worden en dat je slijmvliezen geïrriteerd raken.

Lees ook: Ziek of alleen verkouden? De kleur van je snot vertelt het

Check de instellingen

Heb jij vaak een ziekig gevoel als je opstaat? Dan kun je het beste een kijkje nemen naar de instellingen van de airco. Het is namelijk het beste om een luchtvochtigheidsgraad tussen de 45 procent en 60 procent te hebben. Lukt het je niet om deze luchtvochtigheidsgraad te bereiken met de airco, dan kun je altijd nog een luchtbevochtiger aanschaffen.

Snotneus door airco? Zó voorkom je het

Als je merkt dat je na een nachtje met de airco een flinke verkoudheid te pakken hebt, dan zou het zomaar kunnen dat je airco slecht is onderhouden. Een airco bevat normaal gesproken filters die ervoor zorgen dat pollen, bacteriën en schimmels geen kans krijgen om in de lucht te worden geblazen, maar als deze niet goed worden onderhouden, dan blaast de airco gewoon viezigheid in het rond. Check daarom regelmatig de filters.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant