Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Smeuïg en lekker vers: zó kun je zelf geitenkaas maken

geitenkaas.jpg

Is geitenkaas één van jouw favoriete kazen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Je kunt het namelijk heel gemakkelijk zelf maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is gepasteuriseerde volle geitenmelk en vers citroensap. 

Nieuwsgierig hoe dit werkt? Wij leggen het je uit.

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat je 750 ml. gepasteuriseerde volle geitenmelk hebt en breng dit aan de kook. Voeg 2 eetlepels vers citroensap toe zodat de melk gaat schiften. Laat het mengsel een minuut of 5 koken. Pak vervolgens een zeef en leg daar een schone thee- of kaasdoek in. Schenk het korrelige mengsel op de theedoek in de zeef en laat het 5 minuten uitlekken. Schraap met een lepel de verse kaas in de theedoek bij elkaar en maak een bundeltje van de doek. Trek deze doek strak aan en knoop er een touwtje omheen. Hang het bundeltje ergens op om uit te lekken, bijvoorbeeld aan de kraan. Laat het zo’n 2 tot 3 uur uitlekken et voilà: je hebt je eigen verse geitenkaas!

Lees ook: Kaas is de baas! 4 heerlijke gerechten waarin kaas de hoofdrol speelt

Extra tips

Hoewel de geitenkaas naturel al hartstikke lekker is, kun je er ook nog wat extra smaak aan toevoegen. Roer er bijvoorbeeld een paar lepels verse pesto, tapenade of fijngehakte tuinkruiden doorheem. Ben je meer van de zoete smaken? Voeg dan wat stukjes gember of honing en nootjes toe. Bewaar je verse geitenkaas in de koelkast en zorg ervoor dat je ‘m binnen 2 dagen opeet. Dat wordt smullen!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle eten
Beeld | iStock

Ook interessant