null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Slechte huid? Waarom experts zweren bij Zweedse beautyproducten

Als je een slechte huid hebt, heb je waarschijnlijk al van alles geprobeerd en gesmeerd. Sommige experts zweren bij Zweedse beautyproducten.

En daar is een vrij logische verklaring voor.

K-beauty

De afgelopen tijd is vooral de Koreaanse beautywereld bejubeld. Afgekort: K-beauty. Waarom? Om de Koreaanse huidverzorgingsroutine, die bestaat uit zo'n tien tot vijftien (!) stappen. In die stappen reinig je je gezicht bijvoorbeeld met olie, scrubs en maskers. Veel van deze stappen zou je maar liefst twee keer per dag uit moeten voeren. Het is even wat werk in de badkamer en voor de spiegel, maar volgens menig beauty-expert werpt deze manier echt z'n vruchten af.

Less is more

Maar naast K-beauty wint Zweedse beauty nu ook aan populariteit. Volgens lifestylewebsite PureWow wordt er steeds meer naar gezocht op Google. Het Zweedse beautyprincipe is eigenlijk het tegenovergestelde van het Koreaanse. Veel Zweedse beautyproducenten geloven namelijk heilig in het oer-Scandinavische principe van less is more.

2 in 1-producten

Wat dat dan met beauty te maken heeft? Nou, je kunt het best zo min mogelijk gekkigheid met je huid uithalen. Overbehandel het niet, zeker niet met schadelijke chemicaliën. Dat kan die slechte huid juist veroorzaken. Gebruik natuurlijke, effectieve producten. En het is mooi meegenomen als je je gezichtscrème bijvoorbeeld ook voor je lichaam kunt gebruiken. De Zweedse beautycultuur is dól op 2 in 1-producten.

Zweedse beautyproducten

Zweden staat bekend om het grote aanbod aan natuurlijke bronnen. Daarom zitten er in Zweedse beautyproducten ook vaak ingrediënten als water afkomstig van gletsjers, kruipbramen en plantaardige stoffen. En als er ergens goede huidverzorging nodig is, is het wel in de winter in het ijskoude Zweden: de kou is een uitdaging voor je huid.

Smeren maar

Enkele uit Zweden afkomstige beautymerken zijn Apolosophy, Pixi en Scändic Beauty. Ook de Scandinavische merken Karmameju, Skyn Iceland, Rudolph Care en Tromborg worden getipt. Aan de hand van recensies kun je ontdekken of de producten iets voor jou zijn. Maar de enige manier om het zeker te weten, is natuurlijk door het zelf te smeren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | PureWow, Vogue

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden