Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Slecht in flirten? Deze gezichtsuitdrukkingen hebben het meest succes

slecht-in-flirten-deze-gezichtsuitdrukkingen-hebben-het-meest-succes.jpg

Kun jij wel wat hulp gebruiken op het gebied van flirten? Dan is dit hét moment om je oren te spitsen. Wetenschappers hebben namelijk ontdekt welke gezichtsuitdrukkingen voor mannen aanvoelen als flirten.

Door deze gezichtsuitdrukkingen te gebruiken, kun je een man dus duidelijk maken dat je hem aan het flirten bent. Ook als je van nature niet zo’n flirt bent.

Specifieke uitdrukkingen

Voor het onderzoek hebben wetenschappers van de universiteit van Kansas onderzocht of er bepaalde gezichtsuitdrukkingen zijn die je als vrouw kunt gebruiken om aan te geven dat je interesse in iemand hebt. En wat bleek? Dit soort gezichtsuitdrukkingen zijn er wel degelijk. Als je graag met iemand wil flirten, dan blijken er met name drie gezichtsuitdrukkingen te zijn die érg goed helpen.

Lees ook: Daten na een scheiding? 7 tips die je kunnen helpen de stap te nemen

Associaties met relaties en seks

Dat deze ontdekking is gedaan is best bijzonder, nog nooit werd er namelijk zo specifiek onderzoek gedaan naar dit onderwerp. “Voor het eerst kunnen we gezichtsuitdrukkingen onderscheiden die we rechtstreeks aan flirten kunnen linken,” zo vertelt Omri Gillath, professor psychologie aan Kansas University. “Meer nog, we kunnen ook vaststellen dat ze effectief associaties met relaties en seks oproepen bij de man.”

De drie beste gezichtsuitdrukkingen

Om tot deze ontdekking te komen gebruikten de onderzoekers een zogeheten ‘Facial Action Coding System’, een wetenschappelijke inventaris van gezichtsuitdrukkingen gelinkt aan emoties. Ze lieten vrouwen in verschillende testgroepen flirten met mannen en toetsten hun gelaatsuitdrukkingen aan die inventaris. Daarna vroegen ze de mannen welke gezichtsuitdrukkingen ze als het meest flirterig beschouwden. Vooral de volgende uitdrukkingen bleken érg goed te werken:

  • Je hoofd opzij draaien en je kin lichtjes naar beneden kantelen
  • Een klein glimlachje
  • Je ogen voorwaarts houden, op hem gericht

Flirten werkt niet bij iedereen

De onderzoekers hebben wel een kleine kanttekening bij hun ontdekking. Uit het onderzoek bleek namelijk ook dat sommige vrouwen beter zijn in flirterige gezichtsuitdrukkingen en dat sommige mannen ook beter fysieke hints aanvoelen dan anderen. De tips zijn dan ook geen garantie op succes, maar het is ’t proberen waard.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Taylor & Francis Online
Beeld | iStock

Ook interessant