Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Kun je beter slapen met een staart of met los haar?

kun-je-beter-slapen-met-een-staart-of-met-los-haar.jpg

Niets is fijner dan na een lange dag thuis je joggingpak aan te doen en je haar vast te maken. Veel mensen laten dit zo en slapen met een knot, staart of vlecht. Toch zijn er ook veel mensen die slapen met los haar de normaalste zaak van de wereld vinden.

NSMBL zocht uit of je beter met een staart of met los haar kunt slapen.

Bron van viezigheid

Voor mensen die slapen met los haar de normaalste zaak van de wereld vinden: het blijkt minder goed voor je lokken te zijn dan je zou denken. Dit heeft alles te maken met dat je haren een grote bron van viezigheid zijn, hoe goed je jezelf ook verzorgt. En dat kan de staat van je huid beïnvloeden. Als je slaapt beweeg je namelijk veel en kan het zijn dat je met je gezicht op je haren terecht komt. Het is dus eigenlijk geen wonder dat je huid sneller vet is op je wang en in je nek en daar eerder onzuiverheden krijgt.

Lees ook
Déze 5 avondrituelen kunnen je helpen beter te slapen

Wat te doen?

Wat kun je dan het beste met je haren doen als je gaat slapen? Het antwoord verrast je misschien, maar je kunt het beste slapen met een staart, vlecht of losse knot. Als je je haren namelijk los draagt, schuurt het de hele nacht over je kussen wat ervoor kan zorgen dat het afbreekt. Door te slapen met een staart, gebeurt dat niet of nauwelijks.

Douchen voordat je gaat slapen om je haren schoon te maken is natuurlijk ook een goed idee. Pas dan alleen wel op dat je haar niet meer nat is als je gaat slapen, anders wordt het namelijk snel vet, gaat het klitten én breekt het sneller af.

Kussensloop

Om je haar te beschermen kun je ook verder kijken dan alleen je haar. Het hangt er namelijk ook vanaf op wat voor kussensloop je slaapt. Slapen op een katoenen kussensloop zorgt ervoor dat het vocht uit je haar wordt getrokken waardoor je droog en pluizig haar krijgt.

En waar katoen vocht absorbeert, houdt zijde het juist vast. Als je dus op een zijden of satijnen kussensloop ligt, worden de oliën uit je haar en huid vastgehouden, waardoor beide lekker gevoed worden. Je zult dan ook merken dat de vochtbalans van je huid én haar erop vooruit gaat.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NSMBL
Beeld | iStock

Ook interessant